Подтепето

Спортен Пловдив

17 Юли, 2017

С две осми места завърши за България Европейското в Пловдив

Българското участие на Европейското първенство по кану-каяк за мъже и жени и пара кану приключи с две осми места.

Станилия Стаменова не успя да се пребори за медалите на 200 м едноместно кану, които отидоха при Олесия Ромасенко (Рус), Кинчо Такач (Унг) и Алена Наздрова (Блрс).

Кристиян Душев, чието достигане до финала е безспорен успех, нямаше шанс да се намеси в битката за отличията и също финишира осми. Титлата грабна Лиъм Хийт (Вбр) пред  Бенс Хорват (Унг) и Марко Драгосавлевич (Сър).

В сутрешната сесия сребърните медалисти от Европейското първенство за юноши, девойки и младежи до 23 години през 2016 г. Велиян Бъчваров и Христо Реков завършиха на четвърто място във финал Б.

„Получи се много силно първенство с изключително добри резултати. Всички състезатели показаха, че са отлично подготвени. От нашия отбор Кристиян Душев успя да реализира потенциала, с който разполага. Станилия Стаменова имаше здравословни проблеми, от които не успя да се възстанови, и за съжаление не успя покаже пълните си възможности.

 

Останалите ни състезатели са все още много млади и бъдещето е пред тях. Наясно сме обаче, че ни чака страшно много работа”, заяви старши-треньорът на националния ни отбор по кану-каяк Милко Казанов.

За българския тим предстои лагер на Белмекен, с който стартира подготовката за световното първенство в Рачице (Чех) в края на август.

  • 18 Юли, 2017 | 14 зрители, ГЪРБОМ: искаме канали!
    Развълнуваното (гребящо, колодрумещо, хиподрумещо) пловдивско гражданство се беше стекло на СТРАХОТНИТЕ състезания от които зависи дали всяко кметство да си устрои СВОЙ КАНАЛ за световни първенства и Расово Комаровъдство с ИНСЕКТИЦИДИ във впечатляващо множество. Забелязвате ли в навалицата от 15 пенсионерЦи някоя леля да си плете на една кука? Друг странично човърка велосипедО? Никой ГЪРБОМ, клевета!
  • 17 Юли, 2017 | ГЪЗЪТ МИ НЕ Е ОТЗАД
    "Гъзът ми не е отзад" шикалкавил зам-кметът Розалина П. пред Т.Грозданова от ПодТепето на ВАЖНИ ВЪПРОСИ ЗА ВЕЛОДРОМА, тенекиения колодрум, непотребен на неколодрумещите данъкоплатци. Отправени ОФИЦИАЛНО, СРОКЪТ за отговор изтече на 3ти юли. ОЧАКВАМЕ информацията за идиотизма. А за прехваления "спорт" с плачевни резултати ще се устроят "гребни" канали във всяко кметство. Расово КОМАРОВЪДСТВО, майни
Още от рубриката "Спортен Пловдив"

Подобни новини