Подтепето

Спортен Пловдив

21 Ноев, 2016

Пловдивчани грабнаха два златни медала в турнир по таекуон-до

622-ма състезатели от 11 страни участваха в  15-ото издание на Bulgarian Open по Таекуон-до ITF,  което се състоя през уикенда в спортната зала на ПУ „Паисий Хилендарски“ в памет на Стоян Стоянов – първият медалист от световно първенство за България.

Турнирът премина на изключително високо ниво и при голям интерес от страна на спортната общественост. За откриването дойдоха кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, заместник-министърът на спорта Асен Марков, директорът на Областната дирекция на вътрешните работи старши комисар Христо Разсолков, майстори, гранд-майстори и президентите на федерациите от всички държави участници. За пореден път в Пловдив пристигна и гранд-майсторът и президент на Европейската федерация по таекуон-до Майкъл Прюит.

По предложение на президента на Българската федерация по таекуон-до Марио Богданов за първи път организацията на турнира бе променена от пирамидална система на единоборство „Всеки срещу всеки“.
След световното първенство миналата година в зала „Колодрума“ Пловдив отново демонстрира големите си възможности да организира мащабни спортни прояви от най-висок ранг. В лицето на състезателите и гостите градът намери още стотици нови приятели, коментира вицепрезидентът на Българската федерация Костадин Димитров. Той благодари за подкрепата на Община Пловдив, както на и всички, които се включиха в организацията на турнира. 

Радост на публиката донесоха златните медали на пловдивчаните Димитър Китипов при мъжете и Божидар Матов при юношите – старша възраст.
Костадин Димитров заяви, че вече се работи за още по-добро представяне на българските състезатели в отделните дисциплини на предстоящото Европейско първенство по таекуон-до, което ще се състои в Ливърпул в края на април.   

Няма направени коментари
Още от рубриката "Спортен Пловдив"

Подобни новини