Подтепето

Спортен Пловдив

05 Окт, 2016

Пловдив ще е домакин на международен турнир по аеробика

Отбори от Алжир, Азербайджан, Великобритания, Естония, Русия, Турция пристигат за тридневното състезание

За седми път Пловдив ще бъде домакин на традиционния международен турнир по спортна аеробика „7th PLOVDIV CUP AEROBICS OPEN“, който ще се проведе между 14 до 16 октомври. И тази година състезанието е едно от малкото в света, включени в годишния календар на Международната федерация по гимнастика. Предстоящото събитие се организира от СК ”Аеробика – АМД” с финансовата подкрепа на Община Пловдив и съдействието на Българския съюз по аеробика.

Състезанието  ще се проведе в Спортната зала на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Тази година Пловдив ще има удоволствието да посрещне рекорден брой участници - 210  от 7 държави, сред които: Алжир, Азербайджан, Великобритания, Естония, Русия, Турция и, разбира се, България

Поради големия брой участници състезанието ще се проведе в три дни. Очакват се тежки битки предвид факта, че на състезателния подиум ще премерят сили финалисти и медалисти от изминалото Световно първенство по спортна аеробика в Корея през месец юни.

Състезанието е част от събитията, с които СК „Аеробка – АМД“ тази година отбелязва 20-тата годишнина от създаването си. Завършек на тези събития ще е големият концерт, който клубът ще организира в чест на юбилея си в началото на месец декември.

 

Програма на състезанието:

 

13 октомври - Пристигане на делегациите.

14 октомври     - Тренировки и квалификации.

15 октомври - Официално откриване, Квалификации.

16 октомври     - Финали, Гала концерт.

Входът е свободен!

                

Няма направени коментари
Още от рубриката "Спортен Пловдив"

Подобни новини