1200 гребци на Световното първенство за мъже и жени до 23 години в Пловдив

Спортен Пловдив

Четири български лодки в борба за медалите

Четири лодки ще представляват България на Световното първенство по гребане за мъже и жени до 23 години, което ще се проведе от 19 до 23 юли в Пловдив, обяви председателят на Българската федерация по гребане Свилен Нейков. Нашите представители са Борис Йотов (скиф), Иван Колев (скиф, лека категория), Рангел Кацарски и Марио Симеонов (двойка скул) и Десислава Георгиева (скиф).

Гребният канал в Пловдив е позната дестинация в целия свят и това е поредният шампионат от подобен ранг, който се провежда в града. Нашият канал е известен като уникално спортно съоръжение, което дава равни условия за всички състезатели, независимо от коридора, в който се състезават. Много малко са другите канали в Европа и света, които могат да предоставят подобни условия, заяви Нейков.

Той допълни, че се надява на Гребния канал да дойде и многобройна публика, която да се наслади на едно отлично състезание, което да спомогне и за привличането на повече деца към гребните спортове.

Треньорката на завърналия се в България, след като се състезаваше за Азербайджан Борис Йотов – Виктория Грънчова обяви, че за нейния състезател ще се бори поне за влизане във финал.

В Световното първенство по гребане за мъже и жени до 23 години се очаква да вземат участие близо 1200 състезатели. То ще бъде и генерална репетиция преди Световното за мъже и жени, което е през 2018 г.

През това лято Пловдив ще е истинска световна столица на гребните спортове, като от 14 до 16 юли приема и Европейско първенство по кану-каяк за мъже и жени и пара кану. Координацията между двата организационни комитета е на изключително високо ниво и до момента подготовката за шампионатите върви без проблеми.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.