АктуалноБългарияНовиниПод лупаСпортСпортен Пловдив

Нападател от Нигерия пое футбола в Столипиново

Филипс Шегун е бивш играч на елитния Kwara United и пловдивския  Спартак

Половин месец след обещаното кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков  подписа днес договора на треньора по футбол на деца от Столипиново.

Припомняме, че на 23-ти миналия месец от общината и районното кметство направиха официално откриване на единствената обществена спортна площадка в квартала. Тогава бе обявено, че договорът на треньора ще бъде подписан следващата седмица.

Е, към днешна дата контрактът на наставника на бъдещите Роналдо и Меси вече е факт.

Това е Филип Шейгун – натурализиран пловдичанин от Нигерия. Той пристига в края на 80-те години в Града под тепетата, за да учи във ВСИ. Бил е нападател на елитния нигерийски юношески отбор Kwara United. От десетина години живее Източен, защото в Пловдив е открил любовта си и създал семейство. Шегун тренира всеотдайно деца от квартала и преди да подпише договор с кметството, освен това полага усилия за тяхното възпитание. А те го уважават и му вярват. Запознатите с футболната история под тепетата помнят времето, когато Филипс е играл за местния „Спартак“.

Минимум два пъти в седмицата наставникът ще провежда занимания на новата спортна площадка на улица „Крайна“ и на стадиона на улица „Вратцата“. Тренировките ще са сутрин и вечер, а децата ще са разпределени във възрастови групи.

„Изпълняваме поетия при откриването на съоръжението ангажимент да осигурим треньор по футбол за децата. Има много желаещи да се занимават със спорт и ние им даваме тази възможност,“ коментира районният кмет Николай Чунчуков.

Той подчерта, че новата площадка на улица „Крайна“ се радва на голям интерес. Съоръжението отговаря на всички съвременни изисквания за качество и безопасност, има монтирано осветление и на нея може да се тренира футбол, баскетбол и други спортове.

„С откриването на спортното игрище и назначаването на треньор за малките спортисти реализираме още една от мерките за интеграция на Община Пловдив,“  каза още кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина