Актуално

Отиде си големият Бенкс

Инфаркт уби Георги Славков


Легендарният нападател на Ботев Георги Славков почина внезапно днес. Цялата спортна общност в България е потресена от черната вест за кончината на 55-годишния носител на Златната обувка за най-резултатен футболист в Европа. Бенкса получил масивен инфаркт по време на разходка, след работния си ден на базата в Коматево, за която отговаряше.
Бенкса ще остане завинаги в сърцата на феновете на Ботев, като един от най-добрите футболисти от Златното ни поколение през 80-те. През 1981-ва година отбелязва цели 31 гола и заслужено носи приза Златната обувка на Франс футбол в Пловдив. През същата година е избран за футболист на Пловдив и на България, както и удостоен завинаги със званието Майстор на спорта.
На 100-годишнината на жълто-черния клуб Славков получи специално признание за своя принос към историята на Ботев Пловдив.
Георги Славков дебютира в представителния отбор на Ботев още в юношеска възраст през 1976 година. Той бе един от най-талантливите нападатели в историята на българския футбол. Изявяваше като съвременен модерен нападател, със свой собствен стил на игра. Бърз както с топка, така и без нея, с отлична реакция, скоростна техника и голмайсторски нюх, той бързо се наложи като титуляр както в Ботев, така и в А националния отбор. Имаше отличен поглед върху играта, добра стрелба с двата крака, точен извеждащ пас и е майстор на преки свободни удари.
Под тепето изказва най-искрените си съболезнования на близките на Георги Славков и всички фенове на Ботев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина