Подтепето

спорт

21 Ян, 2014

Отиде си големият Бенкс

Инфаркт уби Георги Славков

Image title
Легендарният нападател на Ботев Георги Славков почина внезапно днес. Цялата спортна общност в България е потресена от черната вест за кончината на 55-годишния носител на Златната обувка за най-резултатен футболист в Европа. Бенкса получил масивен инфаркт по време на разходка, след работния си ден на базата в Коматево, за която отговаряше.
Бенкса ще остане завинаги в сърцата на феновете на Ботев, като един от най-добрите футболисти от Златното ни поколение през 80-те. През 1981-ва година отбелязва цели 31 гола и заслужено носи приза Златната обувка на Франс футбол в Пловдив. През същата година е избран за футболист на Пловдив и на България, както и удостоен завинаги със званието Майстор на спорта.
На 100-годишнината на жълто-черния клуб Славков получи специално признание за своя принос към историята на Ботев Пловдив.
Георги Славков дебютира в представителния отбор на Ботев още в юношеска възраст през 1976 година. Той бе един от най-талантливите нападатели в историята на българския футбол. Изявяваше като съвременен модерен нападател, със свой собствен стил на игра. Бърз както с топка, така и без нея, с отлична реакция, скоростна техника и голмайсторски нюх, той бързо се наложи като титуляр както в Ботев, така и в А националния отбор. Имаше отличен поглед върху играта, добра стрелба с двата крака, точен извеждащ пас и е майстор на преки свободни удари.
Под тепето изказва най-искрените си съболезнования на близките на Георги Славков и всички фенове на Ботев.

  • 26 Юли, 2014 | Manuel
    Hey, that's <a href="http://rqfweidiy.com">pouwrfel.</a> Thanks for the news.
  • 25 Юли, 2014 | Rafael
    Nontihg I could say would give you undue credit for this story. http://tzywnrw.com [url=http://kpmjti.com]kpmjti[/url] [link=http://pkbvvxpvpjf.com]pkbvvxpvpjf[/link]
  • 14 Юли, 2014 | Pedro
    I'm not quite sure how to say this; you made it exerlmtey easy for me!
Още от рубриката "спорт"

Подобни новини