Актуално

Кметът получи волейболен медал, ще работи за нова зала за „Марица“

Кметът получи шампионски волейболен медал от Борис Халачев

Идея за нова спортна зала до Колодрума обявиха на пресконференция днес кметът Иван Тотев и мениджърът на волейболният Марица Борис Халачев. Шампионският тим бе посрещнат в Заседателната зала на Община Пловдив броени дни, след като спечели за пореден път шампионската титла на България. Иван Тотев и заместникът му по спорта Георги Титюков получиха волейболни медали от Борис Халачев и се снимаха с част от шампионския тим.

Волейболът се превръща в обединяващ Пловдив символ, сподели Иван Тотев. Той си пожела един ден зала Колодрума да бъде пълна с по 5-6000 човека за мачовете на маричанки. Той похвали клубът за тяхната устойчива работа и видимите резултати след години постоянен труд, свързан до голяма степен и с развитие на детската школа.

Борис Халачев изрази гордостта си, че Марица бие рекордите за посещение на мачовете в женския волейбол. Той разказа, че клубът има една от най-добрите спортни бази и няма никакви оплаквания, особено в сравнение с другите български тимове. Логистиката обаче е трудна, тъй като клубът се разделя между залата на Колодрума, залата до стадион "Локомотив" и Спортното училище.

Идеята за нова зала е от няколко години. Сега обаче се оформя план тя да бъде до Колодрума и да бъде свързана с топла връзка. По този начин качеството на самия Колодрум ще се вдигне, тъй като ще се оформят пространства за кетъринг и други ВИП-пространства, нужни за европейските мачове. От друга страна, в по-малката зала ще могат да се играят мачовете от местното първенство, където не е нужно да се хаби огромният ресурс на Колодрума. Проект за залата има от преди няколко години, който дори е одобрен от спортното министерство. Той обаче е планиран за комплекс "Локомотив", а сега ще бъде преместен до Колодрума и разширен. Така, за около 3-4 млн лв, които ще се разпределят между държава, община и клуб, "Марица" ще могат да имат нова и качествена зала, свързана с Колодрума.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина