Актуално

Казахстанското Локо чака Ботев за Лига Европа, дали УЕФА обаче ще каже „Да“


УЕФА  започва разследване срешу ЦСКА заради отказа им да играят в лига Европа. Преди минути бе изтеглен български отбор без име срещу Астана Казахстан. Първия мач е в Казахстан , а от УЕФА трябва да обявят до минути какво ще се случи. Ще замести ли Ботев ЦСКА или България остава с 3 отбора в Евротурнирите?

Генералният секретар на УЕФА Джани Инфантино заяви, че в по- късен етап ще бъде обявено дали Ботев ще смени ЦСКА.

Казахстанският тим е основан е през 2009 г. от обединилите се „Мегаспорт“ и ФК „Алма-Ата“ под името „Локомотив“, Астана.
Първият треньор в историята на клуба е Вадиг Масудов. Той обаче не се задържа много и е сменен от Сергей Юран. Спонсор стават Казахстанските железници, а в Астана е построен стадион с капацитет 30 000 зрители. Юран подсилва отбора с бившите си съотборници от Спартак Москва Егор Титов и Андрей Тихонов. Освен тях към отбора се присъединяват Патрик Овие и Андрей Карпович. Локомотив заема 2-ро място през сезон 2009. В началото на 2010 г. Титов и Тихонов напускат поради неплатени заплати. Треньор става немецът Холгер Фах. През 2010 г. „Локомотив“ завършва на 4-та позиция.
От 2011 г. се казва ФК „Астана“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина