Актуално

Две пловдивчанки с европейски титли по таекуон-до

Любина Спасова и Мирела Чилингирова завоюваха златото на първенството в Минск

Пловдивчанките Любина Лесова и Мирела Чилингирова завоюваха златни медали в категории до 69 кг. и до 75 кг. на провелото се в Минск, Беларус, Европейско първенство по таекуон-до I.T.F.

Освен на спаринг Мирела успя да спечели и сребърен медал на форма до 1-ви дан. Отборът на момичетата, състоящ се от шест състезателки взеха още първо място на чупене, второ място на спаринг, трето място на специална техника и трето място на форма.

Изключителен успех за пловдивските състезателки, за първи път участват и двете на Европейско първенство, обикновено се разминават, но и двете се представиха блестящо и им благодаря за проявената воля. Силни болки в кръста на Любина и тежкото пътуване бяха наистина голямо предизвикателство за нея, но въпреки това тя показа много стабилна игра и с точни и правилни техники успя да вземе златото от състезателката от Чехия, минавайки през Испания и Русия. Мирела показа завидна техника, побеждавайки 75 килограмова рускиня, имайки предвид, че самата Мирела е 58 кг. , сподели заместник председателят на Българската Федерация по таекуон-до и треньор на момичетата от Пловдив Костадин Димитров.

Останалите участници в националния отбор от Пловдив – Димитър Китипов при юношите успя успешно да се представи в отборните игри, но в индивидуалните игри остана извън класирането. Атанас Болчинов при децата също показа добра игра, но и той остана извън първите трима. В състезанието по самозащита Велчо Соколов и Димитър Китипов са на трето място.

България се прибира общо с 16 златни, 15 сребърни и 23 бронзови медала, което класира страната ни на второ място в Европа след Русия и преди Чехия.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина