Актуално

Българите са най-слабо активните физически европейци

Image title
Знаехте ли, че липсата на физическа активност е по-голяма заплаха за общественото здраве от тютюнопушенето? България заема обезпокоителното последно място в голямо европейско проучване на Евробарометър. Ние сме единствената европейска страна, където само 13% от населението се занимават редовно с някакъв вид физическа активност. Време е за промяна!
От понеделник 7октомври до неделя 13 октомври ще има различни възможности за българите, които желаят да започнат по-здравословен и активен начин на живот. Седмицата на движението – MOVE Week предлага десетки безплатни събития и много отворени врати из цяла България. Всеки ще има възможността да се присъедини и да бъде физически активен заедно с хиляди други участници – за постигането на по-добро здраве или просто, защото е забавно.
Седмицата на движението е част от европейската кампания NowWeMove с повече от 300 събития в 30 страни. Визията на кампанията е да направи 100 милиона европейци повече физически активни чрез спорт и други физически дейности до 2020:
„Седмицата на движението е честване на активния начин на живот, спорта и физическата активност. Граждани от Южна, Северна, Източна и Западна Европа ще се обединят и включат в едно общо европейско събитие. Заедно  с доброволците „Агенти на движението“ (MOVE агенти) и благодарение на местно сътрудничество от различни сектори, ще предоставим на милиони европейци възможността да започнат нов и по-активен физически живот“ казва Моргенс К., президент на Международната асоциация за спорт и култура (ISCA), който е инициаторът на  Седмицата на движението.
Международната асоциация за спорт и култура (ISCA) стартира Седмицата на движението заедно с Европейската федерация на велосипедистите (ECF) като стратегически партньор, за да подсили посланието за ползите от физическата активност. Десетки български Агенти на движението ще координират събития, които обхващат широк спектър от физически активности. Кампанията се стреми към постигането на дълготрайни ефекти, както и да даде на всички европейци средствата за по-здравословен и щастлив начин на живот.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина