Подтепето

по следите

18 Май, 2017

Гошо Къчков: Не трябва да има дори най-малко съмнение, относно случващото се във Фондация „Пловдив 2019“

Не мисля че може 44 съветници да грешат в преценката си

Думата „безвъзмездно“, казана няколко пъти от Манол Пейков, не фигурира в протокола на заседанието по една или друга причина, установи проверка на Под тепето

Нека УС на Фондацията да ни убеди в противното, заяви вносителят на предложението за отстраняване на издателя

Членът на Управителния съвет от гражданската квота в Общинска фондация „Пловдив 2019“ Манол Пейков се прости изненадващо с участието си в ръководството й с набързо гласувано решение в извънреден порядък от местния парламент. Издателят научи от репортер на Под тепето новината.

Припомняме, че по време на гледане на точка от дневния ред на сесията, която касаеше отчета на фондацията, първо доц. Ангел Иванов от БСП, а след това ...

» повече
18 Мар, 2017

Кое е вярно и кое не в историята за отстъпения бъбрек, трогнала социалните мрежи

 

Ахмед от Пещера не е получавал ред за трансплантация на бъбрек

Жена му Кери подвела хората с измислената история за 14-годишно момче

От Изпълнителната агенция по трансплантации твърдят, че медиите са знаели това

В цялата история за възрастния мъж от Пещера, който е отстъпил реда си за бъбречна трансплантация на дете и сега набира средства за операция в чужбина, истината е  вярна само донякъде. Това става ясно от съобщение на Изпълнителната агенция по трансплантации (ИАТ). Припомняме, че историята за Ахмед Моллов обиколи социалните мрежи и новинарските емисии за 48 часа.

Справката на ИАТ по казуса, който трогна обществото и бързо набави необходимите средства за операцията (23 хил. евро в рамките на 24 часа), показала, че Ахмед Моллов от Пещера не ...

» повече
07 Фев, 2017

2100 изпълнителни дела образува НАП Пловдив за месец

2100 длъжници с неплатен ДДС и други данъци от края на 2016 г. вече са в процедура по събиране с изпълнително дело, съобщават от ТД на НАП Пловдив. При всички тях има неплащане за повече от 2 месеца. Агенцията e стартирала кампания по изпращане на съобщения за доброволно плащане в 7-дневен срок. Такива кампании ще се провеждат всеки месец.

От Данъчното препоръчват всяка фирма или физическо лице периодично да проверява онлайн за задължения, както и за образувано изпълнително дело. От НАП съветват своите клиенти до 7 дни да погасяват задълженията си, както и да осъществят незабавен контакт с публичен изпълнител, ако вече е образувано дело. Това е необходимо, тъй като плащанията по делото  трябва да се направят по друга банкова ...

» повече
21 Май, 2015

Проверката в УМБАЛ - стандартна и очаквана

Заповедта е с дата още от 13 май

Рутинна документална проверка извършват служители на ДАНС в УМБАЛ "Свети Георги" -  Пловдив, тъй като лечебното заведение е обект със стратегическо и национално значение.

Заповедта за извършване на проверката е с дата 13 май 2015 година, като срокът за изпълнение е 18 - 22 май. От лечебното заведение информират, че са предоставени всички изискани документи и справки и е оказано пълно съдействие на длъжностните лица от ДАНС.

Повече информация за хода и резултатите от проверката могат да дадат само компетентните органи след нейното приклчюване, заявиха Изпълнителният директор на болницата – проф. д-р Карен Джамбазов и икономическият директор – Момчил Мавров.

» повече
11 Апр, 2014

Няма данни за престъпления в тефтерчето на Рашкови

Според графологични експертизи никой от фамилията не е водил записките в скандалните листове

Скандалните документи са се съхранявали в ДАНС, не са били описани като веществени доказателства

Институционалният край на сагата с тефтерчето на Рашкови бе даден днес от пловдивската Окръжна прокуратура. От там съобщиха, че в записките няма данни за корупционни или длъжностни престъпления. Наблюдаващият прокурор е постановил отказ да бъде образувано досъдебно производство, с което и на практика приключва проверката от страна на обвинението. От съобщението става ясно, че тефтерчето се е съхранявало някъде в ДАНС. Именно от службата прокурорите са получили оригиналът на писаните на ръка страници. Почеркът на които не принадлежи на нито един от членовете на клана Рашкови, сочи графологичната експертиза. При извършената в хода ...

» повече
22 Ян, 2014

Прокуратурата търси тефтерчето на Рашкови

Image title
Прокуратурата издирва тефтерчето на Рашкови, което гърми из държавата вчера и днес. Окръжните обвинители са се самосезирали след изтичането на 18-те страници по медиите и вече работят. Ще се установява авторството на направените във въпросния тефтер записвания, след установяване на местонахождението му в оригинал, информират от прокуратурата. Проверката е за корупционно престъпление.

От обвинението съобщават още, че такъв тефтер не е бил изземван като веществено доказателство при извършените след събитията в Катуница претърсвания в имотите на Рашкови. Под тепето припомня, че в именията на циганския клан е имало няколко набеза, при които са изчезнали много документи. Сред тях са и въпросните 500 листа, които Явор Гечев твърди, че е предал лично на прокуратурата, след като момчета от селото са ги ...
» повече
18 Сеп, 2013

Прах и повишено триене причинили инцидента в Дома на културата

Image title
Прах и повишено триене на направляващите на количката, която балансира чигата, са причинили инцидента, при който пострадаха трима сценични работници от Младежкия театър, гласи експертното мнение на инж. Стефан Мутафчиев.

Електрическата чига – металната тръба, на която се вдигат или спускат декорите в Дома на културата, се задвижва от електродвигател с редуктор – приспособлението, с което се увеличава или намалява скоростта на движение, обясняват специалистите. Количката и направляващите са устройството, благодарение на което чигата се вдига или сваля по релсата и се балансира, за да не прави странични движения, допълват те.

Втората чига не е била използвана около 7 дни, при което по направляващите се е натрупал прах, което е довело до повишено триене на направляващите на количката с полиспаста в релсите ...
» повече
27 Фев, 2013

Ексклузивно: Прокурори и данъчни влязоха в ЕВН

Image title
Прокурори и данъчни влязоха в ЕВН тази сутрин, научи Под тепето. Обвинители и нападжии извършват проверки за злоупотреби. Ровят се в документи и в системата на австрийското дружество, срещу което вече повече от две седмици Пловдив въстана. Прокурорската проверка е по разпореждане лично на главния прокурор Сотир Цацаров. Освен ЕВН обвинители влизат и в другите две енергоразпределителни дружества. Стартира и пълна данъчна проверка. Преди минута петима обвинители от Окръжна прокуратура и няколко данъчни излязоха от централния офис с документи в ръка.
Очаквайте подробности!
» повече
23 Ян, 2012

Костадинка: Мъжът ми бяга като луд от нож

Image title
Дали Киро Рашков е носил нож на кръста, докато е заплашвал Веселин Христов и приятелката му Иванка пред дома им на 23 септември, е един от най-важните пунктове в делого срещу дерибея от Катуница, което върви в момента в Районния съд в Асеновград. В свидетелските си показания частните ищци и жертви на заплахите Веселин и Иванка подчертаха, че са видели дръжка на нож от дясната страна на Рашков, докато той ги е заплашвал „първо да избоде очите им, а после да ги убие всички“. Сигурен съм, че беше нож, подчерта Христов. Очаква се адвокатите на Рашков да оборят твърдението му чрез свидетелите си по делото, които тепърва ще бъдат разпитани.

Нож ли? Мъжът ми бяга като луд от нож, изригна ...
» повече
09 Ноев, 2011

Казусът „Св. Марина” стигна до Гьоте-институт

Тапетите, които заместват стенописите в 'Св. Марина'
Тапетите, които заместват стенописите в 'Св. Марина'
Казусът със съсипания паметник на културата „Св. Марина” стигна до Гьоте-институт днес. Въпросът с тапетите по пловдивските храмове бе поставен по време на семинара „Културни и творчески индустрии = Фактор устойчиво регионално развитие”, в която участваха и много чужди специалисти. Те обещаха, че ще извадят проблема извън пределите на страната ни.
Въпросът „Какво се случва в църквите в Пловдив?” бе зададен към Борислвав Павлов, програмен директор на „Културно наследство” и Обсерватория по икономика на културата. Той бе категоричен, че опитът при работа с прокуратурата при подобни нарушения е лош. Най-добрата стратегия е да се върви към сближаване на позициите между обществеността и църковната институция относно проблеми, свързани със съхранение на културното наследство. Има и ...
» повече