Подтепето

ПУЛС

13 Ноев, 2017

В УМБАЛ „Свети Георги“ поставиха изкуствена тазобедрена става на пациентка от Великобритания

Жената научила от интернет за по-добрите възможности и по-кратките срокове за лечение в първата пловдивска университетска болница

Изкуствена тазобедрена става поставиха на пациентка от Великобритания в Клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „Свети Георги“. Новината съобщи началникът на клиничното звено проф. д-р Владимир Ставрев. Той разказа, че 66-годишната жена научила от интернет за по-добрите възможности и значително по-кратките срокове за извършване на подобни операции в първата пловдивска университетска болница. В родината си тя е трябвало да чака 6 месеца, за да бъде подменена тазобедрената й става.

След като се свързала с проф. Ставрев двамата са уточнили приемането й в УМБАЛ „Свети Георги“ и заплащането за лечението. Тъй като пациентката има Европейска здравна карта, лечението й в България е на принципа на клиничните пътеки, по които се приемат родните пациенти, уточни проф. Ставрев.

Медицинският случай ще бъде представен на брифинг утре, 14 ноември, от 11:00 ч. в Рапортната зала на Клиниката по ортопедия и травматология, на 5 етаж в Хирургичния блок на УМБАЛ „Свети Георги“, бул. „Пещерско шосе“ № 66.

Няма направени коментари
Още от рубриката "ПУЛС"

Подобни новини