Подтепето

ПУЛС

09 Авг, 2018

Рекорден брой бебета се родиха вчера в УСБАЛАГ „Селена“

Рекорден брой новородени проплакаха за първи път за по-малко от денонощие в Университетската АГ болница „Селена“. 25 са родените бебета само там за 8-ми август, а за цял Пловдив цифрата стига до 31.

13 от децата се раждат нормално, а 12 с цезарово сечение. Едва половината от операциите са били планувани от бъдещите майки. В АГ „Селена“ раждат жени от цяла България, като за следващите няколко дни също се прогнозира висок брой на ражданията.

И тази година пловдивската област е на второ място в България по брой на новородени след столицата. От началото на година само в болница „Селена“ са родени 1540 бебета.

УСБАЛАГ „Селена“ е най-голямата специализирана акушеро-гинекологична болница в Южна България, която от средата на 2017 година става и университетска. Болницата осигурява висококачествена грижа в областта на женското здраве, акушерството, гинекологията, асистираната репродукция, неонатологията, феталната и регенеративната медицина. Екипът от специалисти е на разположение за пациентите си през цялата година, 24 часа в денонощието.

  • 10 Авг, 2018 | Сиси
    В тази болница си плащаш и получаваш адекватни грижи и отношение. В другите градове, като са закрили родилните отделения, няма специалисти, нормално е жените да идват и да раждат в Пловдив, защото знаят, че в тази болница ще получат едно нормално отношение.
Още от рубриката "ПУЛС"

Подобни новини

21 Ян, 2018

Пловдивските "баби" израждат средно 6000 бебета годишно

Д-р Диана Аргирова, завеждащ Неонатологията в УМБАЛ Пловдив, учи млади родители на първи грижи за новороденото

Отбелязваме деня на родилната помощ

6460 бебета са проплакали за пръв път в Пловдив през 2017 г.

На 21 януари църквата почита паметта на свети мъченик Неофит – небесен закрилник на патриарх Неофит. На днешната дата имен ден празнуват Валери, Валерия, Максим, Максимилиан, Агнеса, Неофит.

От 1951 година с указ на Народното събрание 21 януари е обявен за ден на родилната помощ и на акушерките и гинеколозите. Народът го нарича Бабинден. На този ден почитаме всички онези специалисти, които помагат на живота да се появи на белия свят. Професионалистите в родилната помощ правят равносметка, а пациентите им изказват своята благодарят и признание за проявените грижи и всеотдайност.

Днешният празник се отбелязва тържествено в АГ отделенията на болниците и клиниките в цялата ...

» повече
03 Ян, 2018

Къде се раждат пловдивските бебета

Частна болница на 5 място по брой родени деца за 2017 година

6476 са новородените в пловдивска област през миналата година. Най-много бебета са проплакали в частната Университетска болница „Селена”. С 2098 раждания здравното заведение заема челна позиция по брой на ражданията в Пловдивска област. В родилното отделение на УМБАЛ „Свети Георги” са имали 1700 бебета, в Окръжна болница „Пловдив” 957. 578 са били новородените в клиника  „Торакс” , 325 в родилен дом  „Весела”, 242 във Втора градска болница. Във всички  останали общински болници в област Пловдив са се родили общо около 400 деца. 

УСБАЛАГ „Селена”  е на 5 място в България по брой родени деца през миналата година. Момиченцата, дошли на бял свят в болницата, са били с 200 повече ...

» повече
03 Дек, 2013

7807 бебета родени в Селена за 7 години

Клиниката празнува рожден ден на 5 декември с нова сграда

Image title
Image title
Най-голямата акушеро-гинекологична клиника в Южна България- Селена навършва първите си седем години на 5 декември. От основаването си през 2006 година до днес в клиниката са родени 7 807 бебета, близо 50 000 пациента са прегледани и лекувани. На седмата година от откриването си болницата разкрива нова сграда на 6 етажа на площ 4 200 кв. м., в която се откриват 10 специализирани акушеро-гинекологични кабинети и консултативни кабинети - урология, ендокринология, дерматология, фетална медицина. В момента в Селена работят 150 души, от които 35 лекари и 80 акушерки. Лекарите са специализирали във водещи европейски клиники.

В болницата съществуват няколко отделения – родилно, гинекологично, неонатология, реанимация, ин витро клиника, лабораторен блок, естетичен дерматологичен ...
» повече