Рекорден брой бебета се родиха вчера в УСБАЛАГ „Селена“

ПУЛС

Рекорден брой новородени проплакаха за първи път за по-малко от денонощие в Университетската АГ болница „Селена“. 25 са родените бебета само там за 8-ми август, а за цял Пловдив цифрата стига до 31.

13 от децата се раждат нормално, а 12 с цезарово сечение. Едва половината от операциите са били планувани от бъдещите майки. В АГ „Селена“ раждат жени от цяла България, като за следващите няколко дни също се прогнозира висок брой на ражданията.

И тази година пловдивската област е на второ място в България по брой на новородени след столицата. От началото на година само в болница „Селена“ са родени 1540 бебета.

УСБАЛАГ „Селена“ е най-голямата специализирана акушеро-гинекологична болница в Южна България, която от средата на 2017 година става и университетска. Болницата осигурява висококачествена грижа в областта на женското здраве, акушерството, гинекологията, асистираната репродукция, неонатологията, феталната и регенеративната медицина. Екипът от специалисти е на разположение за пациентите си през цялата година, 24 часа в денонощието.

Споделете ни във:

1 thought on “Рекорден брой бебета се родиха вчера в УСБАЛАГ „Селена“

  1. В тази болница си плащаш и получаваш адекватни грижи и отношение. В другите градове, като са закрили родилните отделения, няма специалисти, нормално е жените да идват и да раждат в Пловдив, защото знаят, че в тази болница ще получат едно нормално отношение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.