Откриват барелеф в памет на проф. Красимир Мурджев

ПУЛС

Кръщават на негово име заседателната зала във Втора хирургия в УМБАЛ "Свети Георги"

Барелеф на проф. д-р Красимир Мурджев ще бъде открит на 22 ноември от 10 ч. по повод една година от внезапната кончина на един от най-добрите гръдно-коремни хирурзи у нас. В негова памет и заседателната зала във Втора хирургия в УМБАЛ "Свети Георги" на 11-я етаж ще носи името на професора.

Барелефът е изработен от скулптура Цвятко Сиромашки по поръчка на ръководството на болницата. По този начин колегите засвидетелстват своето уважение към големия пловдивски хирург. Показват, че винаги ще го помнят като честен и открит човек, като изключителен професионалист, спасил живота на хиляди и като политик, който се бореше за правата на медиците и пациентите.

Проф. д-р Красимир Мурджев е роден на 10 януари 1964 г. Завършва медицина в Медицинския университет в Пловдив, където преподава по обща и гръдна хирургия. Защитил е още магистратура по здравен мениджъмнт. Има научна и образователна степен „доктор“.  Той и екипът му спасиха ранените от жестоката катастрофа на магистрала „Тракия” през юни 2011 година, когато автобус се удари в мантинелата, преобърна се и се запали. Медиците  тогава бяха отличени от БЛС и от Регионалната лекарска колегия в Пловдив.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.