Подтепето

ПУЛС

06 Мар, 2018

Медиците от УМБАЛ “Пловдив” изразиха своята подкрепа към колегата си д-р Иван Димитров

Медиците от УМБАЛ “Пловдив” изразиха своята подкрепа към колегата си д-р Иван Димитров, обвинен в убийството на Жоро Джевизов. Публикуваме пълната им позиция без редакторска намеса:

ПОЗИЦИЯ

В подкрепа на д-р Иван Димитров,

лекар в отделение по Образна диагностика в УМБАЛ “Пловдив”

Медиците от УМБАЛ “Пловдив” изразяват своята подкрепа към колегата си от отделението по Образна диагностика д-р Иван Димитров и застават категорично зад него по повод инцидента, станал в жилището му в нощта на 1 срещу 2 март 2018 г. При опит да защити дома и семейството си, той прострелва известния рецидивист Жоро Джевизов-Плъха.

Уверени сме, че българската съдебна система ще разреши справедливо казуса и много скоро д-р Димитров ще се прибере при близките си и ще бъде с тях за рождения ден на дъщеричката си.

Специалистът по образна диагностика е много добър професионалист, уважаван от колеги и пациенти.

От колектива на УМБАЛ “Пловдив”

  • 28 Юли, 2018 | перо
    убиец си
Още от рубриката "ПУЛС"

Подобни новини

06 Мар, 2018

Д-р Димитров излезе от ареста (СНИМКИ)

Снимки: btv

Не съм убиец! – бяха първите му думи със сълзи на очи

„Не съм убиец,“ това бяха първите думи на д-р Иван Димитров, който бе освободен от следствения арест днес по обяд, след промяна на мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ в „подписка“.

По думите на рентгенолога, изречени през сълзи, „трябваше или аз, или той“. Припомняме, че той бе арестуван за убийството на влязъл в имота му крадец-рецидивист. Задържането му предизвика двудневни протести в големите градове на страната.

Преди да бъде пуснат, от Прокуратурата в Пловдив обявиха, че: "Към момента на извършения опит за кражба от страна на убития в жилището на обвиняемия, намиращо се на втория етаж в град Пловдив, не се е намирала съпругата нито двете деца ...

» повече
06 Мар, 2018

Прокуратурата решава дали обвиненият в убийство д-р Иван Димитров излиза от ареста

 

Лекарските съюзи в цялата страна подкрепят колегата си

За днес също има обявен протест в защита на д-р Димитров, той трябва да започне в часа, в който изтича 72-часовия му арест

Днес в 17.30 часа изтича първоначалната мярка за неотклонение на д-р Иван Димитров, който има наложено „задържане под стража“ за 72 часа с прокурорско постановление, съобщи неговият защитник адв. Георги Кутрянски. Очаква се днес Прокуратурата в Пловдив да  вземе решение дали ще бъде поискано постоянно задържане под стража за рентгенолога и ако това не стане, след този час д-р Димитров трябва да бъде освободен.

Припомняме, че на 3 март от Окръжна прокуратура - Пловдив съобщиха официално, че са повдигнали „обвинение на 48-годишен мъж с инициали И. Д. от град ...

» повече