Медицински хеликоптер кацна по „спешност“ в Панаира (ВИДЕО и ГАЛЕРИЯ)

ПУЛС

Въздушната линейка бе повикана по сигнал за жена в критично състояние

Автор на снимките: Владимир Янев

Медицински хеликоптер на „Лев Инс“ кацна по „спешност“ в сърцето на Пловдив в четвъртък сутринта. Въздушната линейка бе повикана по сигнал за жена в критично състояние. Спасителната акция бе организирана буквално за минути, след обаждане на спешния телефон на "Лев Инс" – 0 800 10 200.  На място бе изпратена линейка с реаниматор, който установява, че състоянието на жената изисква бързо транспортиране до лечебно заведение. Към пострадалата веднага е изпратен медицински хеликоптер, оборудван с необходимата животоспасяваща техника. До кацането на въздушната линейка, лекарят следи състоянието на жената и дава актуална информация на пилотите, а те от своя страна информират екипите в болницата, в която ще транспортират пострадалата. Само за минути тя вече е в хеликоптера на път към очакващите я лекари в болничното заведение. Благодарение на бързите и адекватни действия на наземните и въздушни екипи, жената е спасена и се възстановява успешно.

За щастие спасителната акция е по предварително изготвен сценарий на възстановка. В демонстрацията участваха наземните и въздушни екипи на „Лев Инс“, болница „Хипоталамус“ и Хели Ер. В отличен синхрон, те показаха нагледно спасителни действия по европейски модел, които са достъпни у нас, благодарение на застраховките: „Активна грижа на пътя“, „Планинска грижа“, „Защита срещу наводнения и други природни бедствия“.

Медицинският хеликоптер на „Лев Инс“ е реагирал при десетки тежки инциденти и реални критични ситуации, като неговото участие се оказа от решаващо значение за спасяване на живота на пострадалите.

Споделете ни във:

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.