Подтепето

ПУЛС

03 Ян, 2017

Малкият Калоян моли за нов бъбрек за брат си

Нужната сума за бъбречна трансплантация е 70 000 долара

Паулина Гегова

Колко струва човешкият живот? Може ли изобщо животът да се оцени в пари и трябва ли да фигурира подобен въпрос? Животът е съкровен, независимо от обстоятелствата, а когато живо същество знае, че може да приключи преждевременно, то тогава това е най-голямото наказание, което може да му се случи.

Илиян Солтариев е на 16 години, родом от Малко Конаре и още с раждането си започва да страда от бъбречна недостатъчност. Проблемите му се увеличават с всяка изминала година, докато се стига до момента, в който органът трябва да се замени с нов. От януари 2016-та Илиян е на хемодиализа. Вливането на нова кръв се случва три пъти в седмицата по 4 часа. Процедурата е дълга, болезнена и най-малкото – отчайваща. Като тийнейджър Илиян не може да води нормален живот. Затворен е в себе си, най-вече защото, откакто се помни се сблъсква с коварната болест. Чувствително дете, което обича коли и трактори, а малкият му брат Калоян най-много си мечтае да може да си играят заедно. За Коледа вместо подаръци е поискал от Дядо Коледа нов бъбрек за батко си.

Но въпреки всичко, нещата никога не са загубени, докато не се предадеш. Трансплантация е възможна в клиника в Беларус, но тя е изключително скъпа, защото няма жив донор, а органи могат да даряват само роднини. Нужната сума за трансплантацията е 70 000 долара или 126 000 лева.

Вече много хора са помогнали на семейството. Собственичка на цветарски магазин изработва букети от бонбони, печалбата от които се заделя за операцията на Илиян. А пловдивчанките от Лео клуб Пловдив организират благотворителен базар. До сега са събрани 55 000 лева, но крайната цел е все още далеч.

Който иска да помогне на младежа, може да го направи на дарителска сметка:

Банка: Общинска банка АД
IBAN: BG72 SOMB 9130 1060 5311 01
BIC: SOMBBGSF
Титуляр: Илиян Красимиров Солтариев

С SMS с текст DMS ILIAN на номер 17 777

Или на Пейпал: DesiDeliivanova1@gmail.com

Ако искате да се включите в благотворителния базар, може да го направите тук: https://www.facebook.com/groups/1627309164230666/?fref=ts

Няма направени коментари
Още от рубриката "ПУЛС"

Подобни новини