Подтепето

ПУЛС

17 Дек, 2017

Коледно тържество в Детска хирургия на УМБАЛ „Свети Георги”

Дядо Коледа ще посети лекуващите се деца и техните лекари и в онкоотделението

Коледно тържество за малките си пациенти организира утре, 18 декември, от 11:00 ч. Клиниката по детска хирургияна УМБАЛ „Свети Георги”. В празничната програма ще се включат ученици от Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков” и студенти от Медицинския университет в Пловдив. Подаръците за децата пациенти са осигурени от студентите и от дарители на клиниката.

Дядо Коледа ще посети лекуващите се деца и техните лекари в онкоотделението на 19 декември в Пловдив, съобщиха за Под тепето майки, чиито деца са засегнати от коварната болест, или рожбите им вече не са между живите.

"Ние не търсим изява за нас като дарители. Искаме чрез вас децата и най-вече техните родители да почувстват обществената подкрепа в този критичен за всяко човешко същество момент, а лекарите, медицинските сестри и целият персонал на детските онкохематологични отделения да разберат, че хората оценят техния всеотдаен труд. Благодарим Ви от името на Майките."

Дарителските семейства в цялата страна са обединени чрез ФБ групите "Да дариш с любов", "Коледно парти за Герои" и "Благотворителен базар-Животът на бебе Дилян". Целта е на Коледни партита да бъде доставена радост на малките пациенти-герои, които се лекуват от онкозаболявания, както и да се подкрепи високохуманната дейност на лекарите и болничния персонал в детските онкоотделения в София, Пловдив и Варна.

Събраните средства са от доброволни жестове на семейства от цяла България, които са преживели ужаса на тази диагноза, на тези, които продължават да се борят и на техни приятели и близки, които подкрепят тази борба. Коледните подаръци са както персонални, така и мебели, телевизори и други за детските онкоотделения в болниците.

Няма направени коментари
Още от рубриката "ПУЛС"

Подобни новини

20 Дек, 2016

Пациентите от детска хирургия на УМБАЛ "Св. Геогри" получиха подаръци за Коледа

Първокурсник от МУ – Пловдив влезе в ролята на Дядо Коледа, студенти и фирма закупиха подаръци и лакомства, ученици изнесоха музикална и театрална програма

Празнична програма и раздаване на подаръци включваше коледното тържество в Клиниката по детска хирургия на УМБАЛ „Свети Георги“. За малките пациенти пяха и свириха ученици и учители от НУМТИ „Добрин Петков“. Възпитаниците от по-горните класове изнесоха театрална постановка – приказка за Дядо Коледа, която завърши с раздаване на играчки и лакомства на публиката, състояща се от малките пациенти на Детска хирургия. 

В ролята на белобрадия старец от Лапландия влезе първокурсник от Медицински университет – Пловдив. Играчките, които той раздаде, са закупени с лични средства на студенти медици. Лакомствата бяха осигурени от компанията „Уоол Премиум“ ООД, чиито представители влязоха в ...

» повече