Коледно тържество в Детска хирургия на УМБАЛ „Свети Георги”

ПУЛС

Дядо Коледа ще посети лекуващите се деца и техните лекари и в онкоотделението

Коледно тържество за малките си пациенти организира утре, 18 декември, от 11:00 ч. Клиниката по детска хирургияна УМБАЛ „Свети Георги”. В празничната програма ще се включат ученици от Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков” и студенти от Медицинския университет в Пловдив. Подаръците за децата пациенти са осигурени от студентите и от дарители на клиниката.

Дядо Коледа ще посети лекуващите се деца и техните лекари в онкоотделението на 19 декември в Пловдив, съобщиха за Под тепето майки, чиито деца са засегнати от коварната болест, или рожбите им вече не са между живите.

"Ние не търсим изява за нас като дарители. Искаме чрез вас децата и най-вече техните родители да почувстват обществената подкрепа в този критичен за всяко човешко същество момент, а лекарите, медицинските сестри и целият персонал на детските онкохематологични отделения да разберат, че хората оценят техния всеотдаен труд. Благодарим Ви от името на Майките."

Дарителските семейства в цялата страна са обединени чрез ФБ групите "Да дариш с любов", "Коледно парти за Герои" и "Благотворителен базар-Животът на бебе Дилян". Целта е на Коледни партита да бъде доставена радост на малките пациенти-герои, които се лекуват от онкозаболявания, както и да се подкрепи високохуманната дейност на лекарите и болничния персонал в детските онкоотделения в София, Пловдив и Варна.

Събраните средства са от доброволни жестове на семейства от цяла България, които са преживели ужаса на тази диагноза, на тези, които продължават да се борят и на техни приятели и близки, които подкрепят тази борба. Коледните подаръци са както персонални, така и мебели, телевизори и други за детските онкоотделения в болниците.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.