Подтепето

ПУЛС

16 Юли, 2017

Хеликоптер докара чуждестранен войник в УМБАЛ „Св. Георги“

Полицията в Пловдив оказа съдействие

Около 13.45 часа в събота полицейски екипи са били ангажирани в осигуряване на безопасното преминаване на линейка от хеликоптерната площадка на УМБАЛ „Св. Георги“ до сградата на здравното заведение. Това съобщиха от Областната дирекция на полицията в Пловдив.

По предварителни данни, организацията била създадена поради транспортиран с вертолет чуждестранен военнослужещ.

По всяка вероятност става дума  за военен от съюзническия контингент, който е в авиобаза Граф Игнатиево.

Съобщението за оказано полицейско съдействие бе разпространено с изричното уточнение, че няма причина и повод, които да създават тревога у живущите в района.

Няма направени коментари
Още от рубриката "ПУЛС"

Подобни новини

17 Юли, 2017

УМБАЛ „Свети Георги“ е избрана за лечение на пострадали военнослужещи по време на учението „Saber Guardian – 2017“

Транспортирането с хеликоптер на 15 юли на чуждестранен военнослужещ до Спешно приемно отделение е част от споразумението

Според информация на Под тепето, става дума за америански военен, който е получил бъбречна криза

Във връзка с провеждащото се на територията на България многонационално учение „Saber Guardian – 2017“ на НАТО, УМБАЛ „Свети Георги“ е избрана за болница, в която да се извършват лечебно-диагностични дейности на пострадали при учението военнослужещи.

Първата пловдивска университетска болница отговаря на всички изисквания на военните: разполага с клинични звена, които отговорят на най-високото трето ниво на компетентност – както по отношение на подготвеността на служителите си, така и заради модерното медицинско оборудване. УМБАЛ „Свети Георги“ има и добре поддържана и осветена хеликоптерна площадка.

В началото на миналата седмица в ...

» повече