Подтепето

ПУЛС

16 Юли, 2017

Хеликоптер докара чуждестранен войник в УМБАЛ „Св. Георги“

Полицията в Пловдив оказа съдействие

Около 13.45 часа в събота полицейски екипи са били ангажирани в осигуряване на безопасното преминаване на линейка от хеликоптерната площадка на УМБАЛ „Св. Георги“ до сградата на здравното заведение. Това съобщиха от Областната дирекция на полицията в Пловдив.

По предварителни данни, организацията била създадена поради транспортиран с вертолет чуждестранен военнослужещ.

По всяка вероятност става дума  за военен от съюзническия контингент, който е в авиобаза Граф Игнатиево.

Съобщението за оказано полицейско съдействие бе разпространено с изричното уточнение, че няма причина и повод, които да създават тревога у живущите в района.

Няма направени коментари
Още от рубриката "ПУЛС"

Подобни новини

26 Апр, 2018

Автоджамбазите на линейката се оказаха двама младежи

Откриха откраднатия реанимобил изоставен в София, засекли го по GPS – системата

Оказа се, че става дума за прословутата линейка, която бе преследвана за висока скорост миналата година

Линейката, която бе открадната снощи от паркинга на бул. „Христо Ботев“ 2 пред частния Център за неотложна помощ на Евромед, е била открита днес. Реанимобилът е засечен по GPS – системата в столицата, където е изоставен пред болница „София“.  

Охранителни камери на центъра са запечатали кражбата. Автоджамабзите се оказали млада двойка – момче и момиче. На записите се виждало как пристигат със скъпо возило, правят си селфита пред линейката, а по късно се връщат и момчето успява да отвори колата на частната медицинска помощ.

Полицията вече е иззела записите от охранителните камери и разследва случая ...

» повече
03 Ноев, 2017

Вертолетната бригада в Крумово навърши 56 години

Екипите демонстрираха въздушно разузнаване, прикриване и осигуряване с вертолет,десант, евакуация и гасене на пожари

Празникът бе предшестван от спортни турнири. Специалните сили победиха на футбол (СНИМКИ)

24-та авиационна база навърши 56 години в края на месе октомври. В Деня на народните будители на територията на военно формирование 32040 в Крумово отбелязаха тържествено годишнината от създаването на 44-ти вертолетен авиационен полк, който се явява първата вертолетна авиационна част в България, наследена от авиобазата до Пловдив.

След приемането на тържествения строй, командирът на авиобазата бригаден генерал Димитър Иванов изказа своята признателност към ветераните, командирите на полка и базата през годините, както и на всички бивши и настоящи военнослужещи, посветили най-хубавите си години и отдали способностите и опита си за развитието на ...

» повече
17 Юли, 2017

УМБАЛ „Свети Георги“ е избрана за лечение на пострадали военнослужещи по време на учението „Saber Guardian – 2017“

Транспортирането с хеликоптер на 15 юли на чуждестранен военнослужещ до Спешно приемно отделение е част от споразумението

Според информация на Под тепето, става дума за америански военен, който е получил бъбречна криза

Във връзка с провеждащото се на територията на България многонационално учение „Saber Guardian – 2017“ на НАТО, УМБАЛ „Свети Георги“ е избрана за болница, в която да се извършват лечебно-диагностични дейности на пострадали при учението военнослужещи.

Първата пловдивска университетска болница отговаря на всички изисквания на военните: разполага с клинични звена, които отговорят на най-високото трето ниво на компетентност – както по отношение на подготвеността на служителите си, така и заради модерното медицинско оборудване. УМБАЛ „Свети Георги“ има и добре поддържана и осветена хеликоптерна площадка.

В началото на миналата седмица в ...

» повече