Подтепето

ПУЛС

29 Сеп, 2017

79 лекари по дентална медицина полагат клетва и получават дипломите си


МУ – Пловдив изпраща 42-ри випуск

Тържествената промоция на 42-ри випуск лекари по дентална медицина ще се проведе днес в новата база на факултета. 79 души по специалността «дентална медицина» ще получат своите медицински дипломи, от тях има 71 българи и 8 чужденци (от Гърция, Турция, Великобритания, Армения и Македония). Всички заедно ще положат своя уникален професионален обет - Хипократовата клетва. От този ден те стартират професионалната си реализация като «магистри», лекари по дентална медицина.

Осем дипломанти завършват с «отличен» общ успех (над 5,50) от следването и от държавните изпити. Средният успех на випуска е «много добър» 4,69.

Антония Тричкова е отличничката на випуска, завършваща с най-висок общ успех от следването и 6.00 от държавните изпити. На отличилите се студенти ще бъдат връчени предметни награди.

Ректорът на университета - чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев, дмн, и деканът - проф. д-р Георги Тодоров, дм, ще поздравят дипломантите от името на академичната общност. Според академичния протокол за официален „Промотор на 42-ри випуск“ на ФДМ е избрана проф. д-р Снежана Цанова, дм (от катедра „Оперативно зъболечение и ендодонтия“).

На тържеството ще присъстват като официални гости д-р Николай Шарков - председател на Български зъболекарски съюз и председателят на РК на БЗС в Пловдив - д-р Трифон Антонов, който също е завършил пловдивския Факултет по дентална медицина.

 

Няма направени коментари
Още от рубриката "ПУЛС"

Подобни новини