Подтепето

разследване

26 Апр, 2017

Свидетелят, който карал след Асен по време на катастрофата на бул.“Шести септември“, участва в следствен експеримент (СНИМКИ)

Кръвта на жертвата още личи по бордюра, а вазата с цветя се пълни всеки ден

Още не са ме призовавали в съда, каза Вангел Къчев

Той видял младежа да спира за броени секунди след удара, след което потеглил

Таня Грозданова

Близо час продължи следственият експеримент на пешеходната пътека на бул.“Шести септември“, на която в навечерието на Великден загина 61-годишната Бонка от Пловдив.

Следователи, вещи и поемни лица, заедно със свидетеля Вангел Къчев участваха в мероприятието, което затвори за час северното платно на булеварда от „Руски“ до „Васил Априлов“.

Първоначално свидетелят бе помолен да проходи маршрута с кола, както е било в деня на инцидента. После следователите измерваха отстоянията  до белязаните ключови точки. Те отбелязваха позицията на автомобила, който спрял да даде предимство на пешеходката, мястото на фаталния удар и това, на което избягалият шофьор спрял за няколко секунди след катастрофата.

По време на експеримента стана ясно, че Асен Гюргенчев е спрял в дясното платно в непосредствена близост до паметника на Кочо Честименски пред едноимената градинка. Той се е колебал около 5 секунди без да слиза от колата, след което е потеглил и завил по ул.“Жан Жорес“. Мястото на шекспировата дилема се намира на 49,7 метра от удара.  

Изключително гадно, така каза че се чувства Вангел по време на ескперимента. „Няма да забравя това цял живот, изключително трудно ми е да живея с тази гледка, а не знам това младо момче (визира Асен) как живее. Такова нещо не се забравя, то преобръща света ти завинаги,“ сподели с разтреперен глас младият мъж. Къчев каза, че още не е призоваван в съда, но ще се яви когато му дойде времето.

Кръвта на убитата жена още личи по бордюра. Вазата, която поставиха колегите й до разделителното оградно пано всеки ден е пълна с цветя.

Жители на квартала питаха служителите на реда дали са отразили в протокола, че светофара на пешеходната пътека не работи. Те им отговориха да отнесат въпроса до съответната администрация.    

Няма направени коментари
Още от рубриката "разследване"

Подобни новини

31 Окт, 2017

19-годишният Асен, който уби жена на пешеходна пътека в навечерието на Вeликден, обжалва присъдата си

Вечерта преди делото колегите на загиналата отново сложиха цветя на лобното ѝ място

Абитуриентът иска от Апелативния съд в Пловдив условно наказание, вместо 2 години и 8 месеца затвор

Апелативен съд – Пловдив ще заседава днес по жалбата на 19-годишния Асен Гюргенчев, срещу наложената му присъда от 2 години и осем месеца затвор за причинена смърт на пътя поради непредпазливост.

Припомняме, че през юли младежът се призна за виновен за това, че на 13 април т.г. е предизвикал катастрофа на пешеходна пътека тип „зебра“ на бул. "Шести септември" в Пловдив, а при инцидента загина Бонка Куманова. Асен избягал от местопроизшествието, като пред съда заяви, че е търсил помощ. Той бе арестуван два дни по-късно, след като колата, която е шофирал, бе открита изоставена на паркинг. 

Вечерта преди делото колегите на загиналата отново сложиха ...

» повече
21 Юни, 2017

Тийнейджърът, който прегази жена на пешеходна пътека, отива на съд

Асен вече има повдигнати обвинения за причиняване на смърт по непредпазливост при катастрофа на пешеходна пътека

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Асен Гюргенчев, съобщиха обвинителите. На 19- годишният младеж е повдигнато обвинение., за това, че при управление на моторно превозно средство е нарушил правилата за движение по пътищата, като причинил по непредпазливост смъртта на другиго на пешеходна пътека и избягал от местопроизшествието – престъпление по чл. 343 ал. 3 буква „Б“ пр.1 във връзка с ал.1 буква „В“ във връзка с чл.342 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 13 април 2017 г., в гр. Пловдив, вечерта, обвиняемият Асен Г. шофирал лек автомобил, марка „Тойота РАВ4“, като преминал през кръстовището на бул. „Руски“   и се насочил ...

» повече
31 Май, 2017

Асен, който прегази жена на „6-ти септември“: „Искрено съжалявам за случилото се!“

Младежът остана в ареста

Защитата: „Не бива да бъдем толкова крайни. Позволете на моя клиент да завърши средното си образование“

Стефка Георгиева

„Не спорим, че има извършено престъпление. Асен съдейства напълно на органите на досъдебното производство. Той е ученик в Пловдив и живее в същия град с родителите си. Има отлични характеристични данни и няма предни нарушения на Закона за движение по пътищата. Позволете на Гюргенчев да завърши средното си образование. Пропусна матурите през май, но може да се яви на поправителната сесия през септември.“ Това заяви адвокатът на 19-годишния Асен Гюргенчев, който преди месец и половина прегази жена на пешеходна пътека на пловдивския булевард „6-ти септември“ и напусна местопроизшествието. Жената почина на място, а камери са заснели как Асен ...

» повече
27 Апр, 2017

Няма и предупредителен знак за пешеходната пътека-убиец на „Шести септември“

По време на следствен експеримент вещо лице забеляза липсата

Светофарът пък не работи от 3 години, за сметка на това тротоарът е пълен с табели за платени паркоместа и синя зона

Знаците, носещи пари на общинската хазна са в изобилие, а тези за безопасност на хорат, които пълнят хазната, ги няма  

Таня Кънева

Жители на район „Централен“, в квартала до бившето кино Фламинго, питаха служителите на реда, които в сряда извършваха следствен експеримент на пешеходна пътека на бул. „Шести септември“, дали са отразили в протокола, че светофара на зебрата не работи. Те им отговориха да отнесат въпроса до общината.

Хората твърдят, че нееднократно са подавали сигнал за това, но няма действия от ответната страна. Припомняме, че Под тепето също повдигна ...

» повече
26 Апр, 2017

Нямало батерии за дарените светофари на пешеходната пътека на „Шести септември“

Три години никой не предприема нищо за нови, няма обяснение защо

Може би отговорът наистина ще се окаже: защото не са част от Големия транспортен проект

Знаем за неработещия светофар.  Не е вярно, че не работят всички от дарените през 2012-а година. Има неработещи на места. Така отговори на въпроса на Под тепето „защо не работи дарената светлинна сигнализация на пешеходната пътека-убиец“, директорът на общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта“  (ОКТ) инж. Борислав Кръстев.

Припомняме, че с дарение на стойност 200 хил.лв. през есента на 2012-а година в Пловдив бяха оборудвани с допълнителна светодиодна светлинна сигнализация 78 пешеходни пътеки, а на 18 "зебри" бе инсталиран и звуков сигнал. Тогава бе инсталирана мигаща сигнализация и звуков детектор и на ...

» повече