Строителните заграждения около новото крило на хотел Марица се сринаха върху 15-годишно момиче

Разследване

Кристина Иванова по чудо се отървава с няколко наранявания по главата и крака

Майката на детето Мая Иванова иска реакция от институциите, пуска жалби до тях

Иво Дернев

Падналата ограда в деня на инцидентаКакво е БГ късмет? Питайте 15-годишната Кристина Иванова и майка й Мая. Момиченцето преживя ужасяващ инцидент този вторник. Заграждения около недовършения строителен обект на семейство Арабаджиеви до хотел Марица се сринаха върху детето, докато то вървяло по тротоара. Металните пана паднали върху момичето точно в 12.30 ч. на обяд. Затиснали го, то останало приклещено под тях. Случайно след Криси  вървели добри хора , които помогнали за освобождаването на детето от тежкия капан.

Веднага след това Кристина е закарана в спешното отделение на УМБАЛ „Св. Георги”. Лекарите констатират няколко наранявания по главата и краката на момичето и благодарят на съдбата за късмета, който е имало то.

„Скенер на глава и рентген на крайници. Докато няколко часа обикаляхме етажите за изследвания и прегледи единственото нещо, което чувахме, е какъв невероятен късмет е изкарало детето ми и как това било малкия дявол. Късмет ? Да видиш детето си обляно цялото в кръв? Не, благодаря! Залепена глава и множество охлузвания ,рани и натъртвания по цялото тяло. Лека телесна повреда. Да съм била благодарна ,че сме се разминали така. Благодарна на кого и за какво? За невероятният късмет-това е абсурдно!”, пише във фейсбук профила си майката Мая Иванова.

Под тепето се свърза с нея. Тя заяви категорично, че ще търси възмездие по съдебен път. Родителите на Кристина ще подават жалби навсякъде- общинска администрация, Трето районно на полицията. Обмислят дали да предприемат действия срещу  собствениците на недостроената сграда сем. Арабаджиеви. „Имаме адвокати, те действат. Нямаме намерение да се отказваме. Детето е със залепена глава, охлузено ляво рамо и травмирана дясна половина на тялото. Заради изживения шок имахме и час при психиатър. Няма да оставя нещата така”, категорична е майката Мая Иванова.

Свързахме се и с кмета на район Северен Ральо Ралев, който от нас чу за тежкия инцидент. „Не е идвал никой при мен и нищо писмено не е входирано в администрацията относно случилото се. Ще проверя как седят нещата”, коментира райкметът. Той уточни, че още през пролетта е говорил с инвеститорите за премахването на оградата. Това се е случило в момента, в който районната администрация започна ремонта на подлеза на панаира. Представителите на семейство Арабаджиеви се ангажирали с демонтажа на загражденията, за да може да се възстанови тротоара на това място. Освен това декларирали, че предстоят завършителните строителни дейности на все още недовършеното второ тяло на хотел Марица.

Сградата стои недовършена и територията около нея е в този вид много преди да стана кмет на района, уточни Ралев. Към днешна дата, три дни след инцидента, оградата около недостроената сграда е премахната, като на нено място има текстилни заграждения.

Мая Иванова уточни пред нас, че жалбите й до администрацията на район Северен и Община Пловдив ще бъдат пуснати в началото на другата седмица. За нас най-шокиращото е как така стопаните на тази сграда или тези, които отговарят за нея, дори не се позаинтересуваха какво е състоянието на дъщеря ми след случилото се. Ако бяха звъннали дори един телефон, нямаше да предприемем нищо. Стигаше ни и едно „Много съжаляваме. Надяваме се детето е добре”, но не би. В България нещата не стават по този начин, коментира още майката на Криси.

Опитахме се да се свържем с някой фактор от администрацията на хотел Марица за коментар.  От рецепцията обаче ни отговориха, че управителката на хотела е в отпуск и няма кой да отговори на въпросите ни. Трибуната на Под тепето остава отворена за мнението на хотел Марица по казуса, ако от там проявят желание да коментират случилото се.  

Споделете ни във:

9 thoughts on “Строителните заграждения около новото крило на хотел Марица се сринаха върху 15-годишно момиче

  1. Виновни са лицата от общинската администрация, която позволи тези бетоннокнауфени грозилища да се оградят по такъв безумен начин и не са инспектирали обекта.
    Лошо, Седларов, лошо.

  2. Този строеж започна преди 12 !!! години. Точно толкова време няма тротоар по улица Ибър и само 40 см лента тротоар по булеварда пред хотел Марица. Айде да не се правят на изненадани от нито една институция, че явно пари играят /ама не по завършването на сградата/.

  3. Чакай от Арабаджиеви извинение,особено в съда адвокатите им ще изкарат момичето виновно че е вървяло по тротоара…мафияяяя

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.