Подтепето

разследване

13 Дек, 2016

Софийски прокурори разпитват за зоологическата градина

Десислава Желязкова дала показания като свидетел

И комисията от прекратената обществена поръчка за зоопарка пред СГП

Софийска градска прокуратура работи усилено по казуса Зоопарк- Пловдив. Столичните обвинители, посочени лично от Сотир Цацаров да разследват евентуални длъжностни престъпления при реализирането на проекта, вече са привикали за разпит множество свидетели. Показания пред СГП е дала и бившият кмет на Западен Десислава Желязкова, по чиято жалба се произнесе прокурор Колев от ВКП. Разследващите се движат именно по точките, посочени от Колев в постановлението му до пловдивската прокуратура,  от преди близо два месеца.

Сега сме в режим на досъдебно производство. Аз дадох своите показания в столицата, потвърди пред Под тепето Десислава Желязкова. По наша информация, на разпит е привикана и цялата комисия от прекратената обществена поръчка за изграждането на зоопарка, след което общината минава на пряко договаряне със строителите от „Запрянови”. Очаква се до десетина дни да се разбере, дали ще има повдигнати обвинения и ако да, на кои лица точно.

На този етап от общината не са излезли с коментар по повод разследването на СГП. Попитан днес, кметът само каза, че цялата документация е изискана по служебен ред още при първата проверка на пловдивската прокуратура, която отказа да образува досъдебно производство.

 

 

 

 

  • 14 Дек, 2016 | ще стане страшно
    Тотев е патологичен лъжец.Има нужда от специализирана лекарска помощ.Време е съвсем сериозно да поставим въпроса дали този човек е способен от медицинска гледна точка да изпълнява публичен пост.Тотев е много изплашен. Няма вече външна подкрепа.Тотев е наясно, че в момента, в който не е на власт - отива в затвора. И помнете, че няма да се спре пред нищо, пред нищо - за да го постигне. Тотев ще окървави Пловдив, така както го ограби и подпали.
  • 13 Дек, 2016 | ха
    Парите за Пловдив 2019 отишли за клетки в зоопарка а той брутално незаконен.Тия крадливи герберчета да ги набутат по клетките а кмета в клетката с огледалата да си гледа постоянно крадливата мутра.И всички рейсове да минават през зоокъта да ходим да им хвърляме бонбонки.
  • 13 Дек, 2016 | Митака
    КОЙ са обвинените.Кмета като поръчител на обществената поръчка и той носи цялата отговорност,следва комисията която е избирала изпълнител и най-вече нейния председател Кацарски,следва юриста на общината Тошко ,има и още доста архитекти,районен кмет,Запрянови и т.н.но Тотев,Кацарски и Тошко трябва да бъдат отстранени от длъжност до приключване на разследването за да не укрият доказателства и да не влияят над свидетелите със служебното си положение
Още от рубриката "разследване"

Подобни новини