Проверяват от къде са паветата във вилата в Марково

Разследване

Общината се е самосезирала от медиите

Таня Грозданова

В момента се извършва проверка за произхода на паветата, които ви показахме, снимани от наш читател, в частен имот във вилната зона на Марково. Общината е стартирала проверка по случая, сезирана от медиите. „Проучваме този сигнал в момента. Работим по него. Естествено, ако се докаже, че е така, този материал ще трябва да се върне на общината,“ това коментира кметът Иван Тотев в отговор на журналистически въпрос на Под тепето.

Кметът разясни, че по принцип договореностите на Община Пловдив с изпълнителите на всички ремонти, не само Щрабаг, са със строга отчетност за паважа. „Има договор с изпълнителите на булеварди всичко, което е негодно, да бъде изхвърляно на строителни депа. Всичко което може да бъде повторно използвано трябва да бъде върнато на Община Пловдив и това се случва,“ заяви Тотев.  

Според него, освен в ОП-то и във всички фирми, които в момента изпълняват ремонти на територията на Пловдив, се съхраняват павета. Отчетът се води на тонаж, не на бройки, по кантарни разписки. На уточняващ въпрос „къде са тези депа“ кметът отговори така: „Става въпрос за много строителни обекти и за много места. Включително паветата от бул. „Марица-юг“ ще ги ползваме там на много места във вътрешнокварталните улици. Защо да местим и складираме павета от едно на друго място, като ще ги ползваме на 50 метра от там?!“

Кметът заяви, че от инженерите на общината могат се получат данни къде колко павета са складирани, както и всяка една от фирмите изпълнителки също можела да предостави такава информация.

Накрая Тотев се обърна към медиите за съдействие по случая с паветата в Марково.

Очаквайте продължение по темата.

Споделете ни във:

2 thoughts on “Проверяват от къде са паветата във вилата в Марково

  1. защо не направите разследване къде е убиеца д-р Иван Димитров
    този гнусен лъжец и манипулатор

  2. Ами в къщи си е ,къде да бъде,а Мамин се притеснил с тези отговори,кой знае къде е раздал на наши хора по някой тон павета…..депа какви депа всичко изчезва още щом е изровено в частни депа нали гледаме и четем всеки ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.