ОП „Градини и паркове“: Сечта на дърветата пред СУ „Яворов“ е за безопасността на учениците

Разследване

Отсечена е и една слива в двора, тъй като плодните дървета в града са забранени, заради завъждането на оси и други насекоми

Короните на трите дървета, които са окастрени пред СУ "Пейо Яворов", са третирани, заради безопасността на гражданите и учениците. Това коментираха от общинското предприятие "Градини и паркове" за "Под тепето". Получена е заповед от районния кмет Ральо Ралев, като според анализа на служителите в общинското предприятие, сечта е била наложителна, тъй като преди е имало случаи със счупени клони след бури и други аварийни ситуации.

Едно от дърветата е по-окастерно, тъй като не е било особено стабилно и е направено максималното, за да се олекоти неговата структура. Възможно е и в близко време да дойде момент за неговото цялостно премахване, коментираха от "Градини и паркове".
Припомняме, че сутринта според родители и живущи в района, сечта е заради поставения нов надпис на покрива на училището "ДВЕ ХУБАВИ ОЧИ МУЗИКА ЛЪЧИ". Окастрените три дървета са именно пред самия надпис, като съседните в двете посоки не са третирани по никакъв начин, коментираха още кършиаклии.

Вътре в самия двор на СУ "Яворов" е отсечена и една слива, която вероятно е саморасла. Плодните дървета на обществени места не са разрешени, коментираха още от ОП "Градини и паркове", като притесненията са, че около тях се завъждат оси и други опасности за движещите се наоколо.

Дейността не е извънредна, а е рутинна операция, бригадите постоянно си работят по заповеди от районните кметства за кастрене на дървета с цел безопасност, коментираха още от общинското предприятие.

Споделете ни във:

5 thoughts on “ОП „Градини и паркове“: Сечта на дърветата пред СУ „Яворов“ е за безопасността на учениците

  1. В на кметя хотелската градинка що не се прилагат тея мерки за безопастност ве сополи

  2. И как се завъждат оси и други насекоми от плодните дървета?Само простотии в Пловдив.И големия надпис също е простотия.

  3. Няма дървета – няма проблеми.
    Няма кислород.
    Само нагорещени асфалт, цимент и плочки.
    И тъжни, унили гледки и граждани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.