Подтепето

разследване

16 Юли, 2018

ОП "Градини и паркове": Сечта на дърветата пред СУ "Яворов" е за безопасността на учениците

Отсечена е и една слива в двора, тъй като плодните дървета в града са забранени, заради завъждането на оси и други насекоми

Короните на трите дървета, които са окастрени пред СУ "Пейо Яворов", са третирани, заради безопасността на гражданите и учениците. Това коментираха от общинското предприятие "Градини и паркове" за "Под тепето". Получена е заповед от районния кмет Ральо Ралев, като според анализа на служителите в общинското предприятие, сечта е била наложителна, тъй като преди е имало случаи със счупени клони след бури и други аварийни ситуации.

Едно от дърветата е по-окастерно, тъй като не е било особено стабилно и е направено максималното, за да се олекоти неговата структура. Възможно е и в близко време да дойде момент за неговото цялостно премахване, коментираха от "Градини и паркове".
Припомняме, че сутринта според родители и живущи в района, сечта е заради поставения нов надпис на покрива на училището "ДВЕ ХУБАВИ ОЧИ МУЗИКА ЛЪЧИ". Окастрените три дървета са именно пред самия надпис, като съседните в двете посоки не са третирани по никакъв начин, коментираха още кършиаклии.

Вътре в самия двор на СУ "Яворов" е отсечена и една слива, която вероятно е саморасла. Плодните дървета на обществени места не са разрешени, коментираха още от ОП "Градини и паркове", като притесненията са, че около тях се завъждат оси и други опасности за движещите се наоколо.

Дейността не е извънредна, а е рутинна операция, бригадите постоянно си работят по заповеди от районните кметства за кастрене на дървета с цел безопасност, коментираха още от общинското предприятие.

 • 28 Юли, 2018 | Шерлок
  Това е опашата лъжа. Дърветата си бяха прекрасни.
 • 28 Юли, 2018 | Шерлок
  Това е опашата лъжа. Дърветата си бяха прекрасни.
 • 18 Юли, 2018 | а бееее
  Няма дървета - няма проблеми. Няма кислород. Само нагорещени асфалт, цимент и плочки. И тъжни, унили гледки и граждани.
 • 17 Юли, 2018 | К Щ
  И как се завъждат оси и други насекоми от плодните дървета?Само простотии в Пловдив.И големия надпис също е простотия.
 • 16 Юли, 2018 | Хаххаха
  В на кметя хотелската градинка що не се прилагат тея мерки за безопастност ве сополи
Още от рубриката "разследване"

Подобни новини

16 Юли, 2018

Окастриха три дървета пред СУ „Пейо Яворов“ заради „Две хубави очи“

Надпис „ДВЕ ХУБАВИ ОЧИ МУЗИКА ЛЪЧИ“ бе монтиран на покрива на СУ „Пейо Яворов“ в Кършияка. Ден след това служители на ОП „Градини и паркове“ окастриха три дървета пред училището.

Според родители и хора, живеещи в района, директорката на „Яворов“ поискала да изрежат дърветата, за да се вижда надписа.

Очаквайте подробности по темата.

» повече