Общинският съвет на Хисаря отказа да се яви на поправителен

Разследване

Странна коалиция „ГЕРБ-БСП“, след като лиши хазната от 75 000 лева несъбрани вземания, сега я набутва с разходи по дело

Продължава да буди искрени съмнения фактът, че подобно решение на ОбС – Перущица е върнато от юристите на Областна администрация, а това в курортната община мина като законосъобразно

Таня Грозданова

„Общинският съвет в Хисаря трябва да се саморазпусне и да отиваме на нови избори! Явно, че сегашния е избран да решава проблемите на съпартийците на съветниците. На никого не му пука, че спретнаха най-големия скандал в историята на общината и че хората повече не вярват на никоя партия. Да се опростят 75 000 лева на човек, който се прави на милионер идва в повече на всички.Този коментар под разследването на Под тепето, озаглавено „Общинският съвет на Хисаря заложи бомба в бюджета на общината“, идеално пасва за мото на продължението по казуса. Само, че това не е цитат от произведение, а истината от настроението на гражданите – избиратели в курортната община.  

Вместо да вземе изпита на поправителен, местният парламент по добре позната схема с гласовете на коалиция, която Бойко Борисов и Корнелия Нинова се кълнат, че никога няма да направят, а имено „ГЕБР – БСП“,  отказа да отмени незаконосъобразното си решение за опрощаване на задължения на фирма към бюджета.  

Припомняме, че в началото на септември, нарушавайки Наредбите на Общината, 8 от присъстващите 12 съветници гласуват „За“ опрощаването на 4/5 от просрочени за няколко години 72 905 лв дължими ТБО на фирма „Натура фит“ ЕООД, която се води на дъщерята на дългогодишния партиен член Данчо Кощилаков. Останалта ¼ се разсрочва, за да може фирмата да кандидатства с чисто данъчно досие за еврофинансиране.

На 21.11. на редовна сесия председателя на БСП Хисаря Пенчо Шапков, който е в основата на предложението в помощ на съпартиеца, отново бламира отмяна на скандалното решение, с което се облагодетелства фирма. Той предлага в залата да отпадне точката от дневния ред на заседанието с  аргумента, че „каквото сме решили, сме решили, няма какво да прегласуваме“. Шапков заявява на съветниците от ляво, дясно и по средата, че има заведено дело, съдът да решава.

Естествено, неговото предложение е прието с гласовете на същата коалиция ГЕРБ – БСП, която след като лиши хисарската хазна от 75 000 лева несъбрани вземания, сега я набутва и със съдебни разноски по дело в Административен съд.  

Явно за  коалицията ГЕРБ – БСП  в курортната община не важат законите в държавата, за това и никак не е чудно, че въобще на коалиционните партньори не им пука за заложената бомба в бюджета, за несправедливото, незаконосъобразно, антисистемно, антиполитическо, антиикономическо и антисоциално решение, което утвърждават. Важно е да се свърши работа на нашия човек.

В тръсене на справедливост кметът на общината инж. Пенка Дойкова обжалва решението пред Административния съд, очаква се първото заседание по делото, в което градоначалник съди Общински съвет, да бъде  на 5 декември в Пловдив.  

Очаквайте  отговор от юристите на областна управа как номерът на Общинския съвет в Хисаря минава, пък този на колегите им от Перущица – не.

 

Споделете ни във:

2 коментара

  1. Доста време вече в смотан сайт ПодАльошата се забелязва и ОТКРОЯВА името на журналистката ТАНЯ ГРОЗДАНОВА която за разлика от другите г-ци на Иво третира и разследва и докладва въпроси НАД ДРЕБНОТЕМИЕТО на крафт-бира-тиквеник-капана. Време й е вече да застане самостоятелно -или в рамката на свястна страница като РЕДУТА.БГ на Тони Филипов, д-р (до ония двете Л. Русева и В. Седларска от СливЯн; или СЕГА / ГЛАСОВЕ)- за да се реализира максимално

  2. Много статия актуална на фона на това,което става напоследък.Нека др.Нинова обясни как се случват подобни неща в подопечните и организации,предвид факта,че хисарската е от най-твърдолинейните и поддръжници.Как точно те влязоха в коалиция с ГЕРБ за да защитават интересите на един стар комунист?Доста интересни интереси се крият там.Ти на мене, аз на тебе!И Зико забъркаха в скандала!Винаги има повече от две подозрения за такива случаи,а др.Нинова!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.