На пазар в АМТИИ- Форд Мондео за 280 лева

Разследване

Академията разпродава служебните си автомобили на изумителни цени

Нисан Примера, модел 2000г., се предлага на търг при начална цена от 330 лева

Обявата е публикувана в нископосещавания сайт на вуза, а огледите на возилата- частна държавна собственост се правят някъде в Куклен

Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство не спира да изненадва с инициативността си. Насред лято вузът е сменил образователния си формат и е влязъл в сферата на търговията, като се е превърнал в своеобразен автомобилен аутлет. Това излиза от последната публикация в секцията „Новини” на сайта на Академията. Тя не е полезна информация за живота в АМТИИ, за поредна креативна идея на ръководството или кандидатстудентската кампания, а е обява за продажба на движима частна държавна собственост. Или иначе казано- висшето училище разпродава чрез търг с тайно наддаване два от служебните си автомобила. Защо пък не, ще кажат някои. Да, в процедурата няма нищо изненадващо или подозрително, стига началните цена на въпросните две моторни превозни средства да не бяха меко казано изумителни. И да не беше публикувана по този начин.

Форд Мондео седан, произведен през 2001г., търси своя купувач срещу скромните 280 лева. На другия автомобил- Нисан Примера комби, произведен през 2000г., Академията е сложила 330 лева за начална цена в търга. В описа към обявата се подчертава, че автомобилите са употребявани и са спрени от движение. Дори да са само купчина ламарина обаче, двете леки коли струват повече дори ако бъдат предадени за скрап, недоумяват опитни авто търговци. Средната цена на горепосочените модели, произведени в така надлежно описаните в обявата години, е над 3500 лева.

Тук обаче изплуват и другите въпросителни. Защо обявата е публикувана в секцията новини на официалния сайт на Академията. В същата тази секция от началото на годината са публикувани точно три информации. Което значи, че тя е мъртва. Трудно можем да си представим как се ловят кандидат купувачи на автомобили през нископосещаван официален сайт на висше учено заведение, в напълно мъртвата му секция „Новини”.

Другият озадачаващ момент в цялата история е оказаното в обявата място за оглед на автомобилите на Академията- адрес в град Куклен. Движимите вещи, частна държавна собственост, се намират на улица „Божаница” 1, и могат да бъдат видени след предварително съгласуване от 28 до 31 август. Самият търг с тайно наддаване ще се проведе на 5 септември.

Споделете ни във:

7 коментара за “На пазар в АМТИИ- Форд Мондео за 280 лева

  1. Няма край злобата ти,Иво! Но по-страшна е липсата на професионализъм и компетентност в публикациите ти! С псевдожурналистика усвояваш парите от Америка за България и поръчителите на писанията си!

  2. Браво за тази публикация. Особено за Форд Мондео, който преди години беше закупен „скришно“ от ректора Славчев за да вози него и Гл. счетоводител Катеринчева до домовете им. Тогава този автомобил бе закупен еднолично, вместо планиран малък роял Ямаха. Браво на екипа на ПодТепето.

  3. Мизерника, дето не е посмял дори да се подпише под статията нещо е зле и с математиката. При такива проверки и сметки иди и купи и двата автомобила бе, тарикат смешен, и ги продай за 3000 лв. и ще изкяриш много повече отколкото жалките стотинки, които са ти платени за този жалък интригантски опит.

  4. Иво Дерлев май не са го приели в академията и затова и е набрал така. Що така бе, човек – без да се случва нищо пак си измисляш сценарии. Я не се занимавай с глупости ами направи едно наистина сериозно разследване – намери къде се продават ножчета за бръснене, гребенчета за ресане, прилични дрешки, на човек ще заприличаш, с хора ще се сдружиш, злобата ти ще спадне … все хубави работи те чакат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.