Подтепето

разследване

19 Мар, 2018

Министърът на образованието се запознава с казуса АМТИИ

Красимир Вълчев ще разгледа декларацията на Съюза на музикални и танцови дейци, която осъжда поведението на ректора проф. Милчо Василев по време на Общото събрание на Академията

Образователният министър Красимир Вълчев ще се запознае с казуса АМТИИ. Това заяви самият той при на работно посещение в Пловдив днес, след въпрос на Под тепето. Попитахме го дали знае за сигналите, пратени до МОН по повод случващото се в Академията. Знам, че имаше сигнал, който ние проверихме, но не съм запознат с конкретика, коментира министъра.

Под тепето информира Вълчев, че преди дни от Съюза на българските музикални и танцови дейци (СБМТД) излязоха с декларация до него по повод провелото се Общо събрание на АМТИИ, в което, според СБМТД, ректорът е нарушил правилника на Академията и е отправял за пореден път квалификации и обвинения към двама свой колеги. Оказа се, че позицията на Съюза не е стигнала до министъра. Ще се запозная с нея, обеща той.

Под тепето припомни на хора от екипа на Красимир Вълчев и за своя сигнал, подаден към МОН заради упоритото мълчание, с което ръководството на АМТИИ реагира на зададените от медията въпроси. Подчертахме, че държим те да получат отговор, тъй като Академията дължи такива, и очакваме реакция от страна на министерството.

Държим да получим отговори на питанията си. Защото ако няма какво да крие, ръководството на ВУЗ-а няма от какво да се притеснява. Ето ги и тях:

Какъв е щатът на академията и колко е месечният фонд заплата?

Колко точно студенти учат в Академията в момента? Колко са били те преди пет години?

Колко академици от БАНИ има на щат в Академията и какви заплати взимат те? Как титлата „академик” се отразява на заплатите им?

Колко извънгранични командировки е имал проф. Василев през 2017г. и какви разходи са били извършени за тях?

Какво възнаграждение получава дамата, която работи на ксерокса до портиерната? Какъв наем е получавала Академията от книжарницата там преди това?

На какво основание и по какво е преподавател синът на главния счетоводител Христина Колева? По какво преподава самата тя и какво е възнаграждението й за тази й дейност?

В колко случая на новоназначени преподаватели в Академията в последните пет години са се провели конкурси? Имало ли е конкурс за назначаването на В. Колев за преподавател?

Има ли семейни връзки сред служители на АМТИИ?

Коя фирма е оборудвала с компютри новите кабинети в мансардния етаж, след големия ремонт в Академията? Имало ли е обществена поръчка?

 

  • 19 Мар, 2018 | ОТГОВОРИ трябват, ако не от сем. скуб. АМТИИ, то от МИНИСТЕРСТВОТО
    На прекрасно формулираните въпроси от ПодАльошата очакваме ОТГОВОРИ без шикалкавене. Точни, с цифри. Така както се опитвахте дълго време да разнищите синекурните "службички" около ХИПОдрума. Докато махленските кудкудякания и взаимни обвинения между "академици" от БАНКултИзк срещу БАНИ срещу БАН са просто шумотевица за отвличане на вниманието от ПРОБЛЕМИ и търг.Хон. Каузи
Още от рубриката "разследване"

Подобни новини

11 Апр, 2018

МОН влезе в АМТИИ

Министерството на образованието стартира мащабна проверка в Академията след поредица от сигнали

Ръководството на Академията вече е обект на щателна проверка на МОНЕксперти на образователното министерство са започнали пълна проверка в Академията за музикално танцово и изобразително изкуства в Пловдив, разбра Под тепето. Инспекцията е стартирала тази седмица и касае всички сигнали, които са изпратени до министерството, включително и този от нашата медия.

Проверяващите ще се запознаят подробно с процедурите за дисциплинарни наказания на професорите Юлиян Куюмджиев и Албена Димова и мотивите за това. От МОН потвърдиха, за започналата мащабна проверка. Все още не е ясно колко време ще продължи тя. По непотвърдени данни, проверката се извършва от шестима експерти от министерството.

Припомняме, че това се случва след поредица от скандали в АМТИИ, продиктувани от спорни решения на ръководство и ...

» повече
05 Апр, 2018

Тръгна онлайн подписка в защита на заплашените с дисциплинарни наказания преподаватели в АМТИИ

Студент създаде петицията в подкрепа на професорите  Куюмджиев и Димова  

Изпитваме възмущение от авторитарния режим в АМТИИ, се казва в подписката

Авторът на подписката и подкрепилите я се възмущават от действията на ректора проф. Милчо ВасилевОнлайн подписка в защита на заплашените с дисциплинарни наказания преподаватели в АМТИИ стартира вчера. Само за часове петицията е била подкрепена от близо 100 души. Неин съставител е студент на Академията. С подписката хората застават плътно зад неудобните на ръководството на ВУЗ-а професори Юлиан Куюмджиев и Албена Димова. „След многобройните сигнали към различни институции и медии искаме да изразим своето недоволство от намерението на ръководството на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив да накаже дисциплинарно двамата професори Албена Димова и Юлиан Куюмджиев. Смятаме, че това е  грубо нарушение на човешките права и на свободата на словото ...

» повече
28 Мар, 2018

Започна открита война в АМТИИ

Ръководството взе на мерник опозицията-  уронвала доброто име на Академията   

Ректорът проф. Милчо Василев иска да уволни дисциплинарно проф. Юлиян Куюмджиев и проф. Албена Димова

Проф. Милчо Василев поведе открита война срещу опозицията в Академията Вътрешните битки в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство се разпалиха до ситуация на открита война. Ръководството на АМТИИ отвръща на удара на опозиционно настроените преподаватели, които след поредицата на Под тепето за случващото се във ВУЗ-а започнаха да бъдат все по-критични. Ректорът зареди оръжието и вече взе на мушка най-сериозния си опозиционер- проф. Юлиян Куюмджиев, като задейства процедура по дисциплинарното му уволнение. Същата процедура е задействана и за проф. Албена Димова- Воскресенска. Това се случва малко след последната декларация на Съюза на българските музикални и танцови дейци до образователния министър по повод провелото ...

» повече
18 Мар, 2018

Нова буря в АМТИИ

Съюзът на музикалните и танцови дейци сезира министъра на образованието заради недопустимо поведение на проф. Милчо Василев

Ректорът нарушил правилника на Академията, която ръководи, твърдят от СБМТД

АМТИИ отново е в окото на бурята. Седмица след провеждането на Общото събрание на Академията се разбра, че в него е имало драматични моменти. Заради които Съюзът на българските музикални и танцови дейци (СБМТД) сезира министъра на образованието Красимир Вълчев, Милена Дамянова, председател на Комисията по образованието и науката в парламента, председателя на КНСБ Пламен Димитров и омбудсмана Мая Манолова. Под тепето получи на редакционната си поща документа, който ще пътува до институциите от името на СБМТД.

От Съюза излизат с остра декларация по повод случващото се в АМТИИ, с която осъждат поведението ...

» повече
01 Мар, 2018

Студенти от АМТИИ подготвят нова подписка в защита на правата и интересите си

Как така нареченият председател на Студентски съвет ще отстоява правата ни пред своя работодател, питат учащи в Академията

В академията се назначават и поставят хора,които са "послушни" и "удобни". Николай Гурбанов е един от тези "послушни", смятат студентите  

Ще сезират Министерството на образованието и науката, както и Европейския студентски съюз

Време да се държи сметка на цялото ръководство на АМТИИ, категорични са кандидат висшисти от Академията

Иво Дернев

Как Николай Гурбанов ще защитава правата и интересите ни пред работодателя си, питат студентите Поредният ни текст за Академията по музикално, танцово и изобразително изкуство- „ Приближен до ръководството на АМТИИ оглави Студентския съвет в Академията”, предизвика нова буря във висшето учебно заведение. Особено сред студентите. Веднага след публикацията ни група студенти, помолили да останат анонимни по обясними причини, се обърнаха към Под тепето, за да ...

» повече