Министърът на образованието се запознава с казуса АМТИИ

Разследване

Красимир Вълчев ще разгледа декларацията на Съюза на музикални и танцови дейци, която осъжда поведението на ректора проф. Милчо Василев по време на Общото събрание на Академията

Образователният министър Красимир Вълчев ще се запознае с казуса АМТИИ. Това заяви самият той при на работно посещение в Пловдив днес, след въпрос на Под тепето. Попитахме го дали знае за сигналите, пратени до МОН по повод случващото се в Академията. Знам, че имаше сигнал, който ние проверихме, но не съм запознат с конкретика, коментира министъра.

Под тепето информира Вълчев, че преди дни от Съюза на българските музикални и танцови дейци (СБМТД) излязоха с декларация до него по повод провелото се Общо събрание на АМТИИ, в което, според СБМТД, ректорът е нарушил правилника на Академията и е отправял за пореден път квалификации и обвинения към двама свой колеги. Оказа се, че позицията на Съюза не е стигнала до министъра. Ще се запозная с нея, обеща той.

Под тепето припомни на хора от екипа на Красимир Вълчев и за своя сигнал, подаден към МОН заради упоритото мълчание, с което ръководството на АМТИИ реагира на зададените от медията въпроси. Подчертахме, че държим те да получат отговор, тъй като Академията дължи такива, и очакваме реакция от страна на министерството.

Държим да получим отговори на питанията си. Защото ако няма какво да крие, ръководството на ВУЗ-а няма от какво да се притеснява. Ето ги и тях:

Какъв е щатът на академията и колко е месечният фонд заплата?

Колко точно студенти учат в Академията в момента? Колко са били те преди пет години?

Колко академици от БАНИ има на щат в Академията и какви заплати взимат те? Как титлата „академик” се отразява на заплатите им?

Колко извънгранични командировки е имал проф. Василев през 2017г. и какви разходи са били извършени за тях?

Какво възнаграждение получава дамата, която работи на ксерокса до портиерната? Какъв наем е получавала Академията от книжарницата там преди това?

На какво основание и по какво е преподавател синът на главния счетоводител Христина Колева? По какво преподава самата тя и какво е възнаграждението й за тази й дейност?

В колко случая на новоназначени преподаватели в Академията в последните пет години са се провели конкурси? Имало ли е конкурс за назначаването на В. Колев за преподавател?

Има ли семейни връзки сред служители на АМТИИ?

Коя фирма е оборудвала с компютри новите кабинети в мансардния етаж, след големия ремонт в Академията? Имало ли е обществена поръчка?

 

Споделете ни във:

1 thought on “Министърът на образованието се запознава с казуса АМТИИ

  1. ОТГОВОРИ трябват, ако не от сем. скуб. АМТИИ, то от МИНИСТЕРСТВОТО каза:

    На прекрасно формулираните въпроси от ПодАльошата очакваме ОТГОВОРИ без шикалкавене. Точни, с цифри. Така както се опитвахте дълго време да разнищите синекурните „службички“ около ХИПОдрума. Докато махленските кудкудякания и взаимни обвинения между „академици“ от БАНКултИзк срещу БАНИ срещу БАН са просто шумотевица за отвличане на вниманието от ПРОБЛЕМИ и търг.Хон. Каузи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.