Купчини с павета и каменни бордюри изсипани в двора на новостроящ се палат край Марково

Разследване

Откъде са се взели тези хиляди каменни блокове в частен терен, пита читател на Под тепето

Къде отиват паветата на Пловдив? Този въпрос задават много граждани, а напоследък  и политици от опозицията в Пловдив. „Май паветата отиват по частни парцели на богати хора!”, пише ни наш читател, натъкнал се днес на интересна гледка преди табелата на Марково, по обходния път към пловдивския Бевърли Хилс.  Той ни сигнализира за няколко гигантски купчини с павета и гранитни бордюри, стоварени в двора на новостроящ се палат. „Ако тези павета не са купени, значи са подарени. Въпросът е кой продава или подарява паваж и дали някой ще направи проверка откъде са се взели тези каменни блокове в частен имот при положение, че би следвало да са общинска или държавна собственост”, поставя интересни въпроси читателят ни.

И е прав, разбира се. Тъй като от Община Пловдив се кълнят, че всяко едно извадено от пловдивските улици паве се води на отчет и се съхранява. От администрацията са категорични, че търговия с павета от града няма как да се случва. Не знаем как е в други общини, но вероятно и там се кълнат, че си броят и пазят паветата, тъй като са общинска собственост. Сиреч, на данъкоплатеца. Ако е така обаче, откъде са се взели тези хиляди павета на път за Марково? Въпрос, на който следва да отговорят институциите.

Споделете ни във:

6 thoughts on “Купчини с павета и каменни бордюри изсипани в двора на новостроящ се палат край Марково

  1. То си е отдавна системно заДИГАНЕ на вековните яки градски павета =лесни за отваряне, поправка и затваряне без следа= които целият цивилизован свят ЦЕНИ В ТВЪРДА ВАЛУТА за Градска настилка, от ОРТАЦИТЕ на крадливия Клептократ индж. Иб. Тотев, мамин ИМПЕРИАЛист. Размазват по за три сезона (ако няма СОЛ през зимата -четири) машинно една евтинка чернилка сякаш по междуселските шосета сред царевиците. Ако не ги озаптим в ЗАНДАН ша намажат и Тепетата

  2. Разпродават и парк *Ловния остров*,а общинарите и кмета на града в миналия век са отказали на княз Фердинанд да граби общинска земя!

  3. Типичният СТИЛ на парвеню-НОВОбогаташа се казва мутРОКОКО. Четете дисертацията на проф. д-р арх. Теодор Каракольовский, АКАДЕМИК на БАНКИ (БАН Култ. Изк.) Хонорис Кауза на ЮИУ (ЮИзт.У. СТРАНДЖА-САКАР) и Главен Разбирач на Архитектура и Градоразстройство.

  4. Ама как ви е затресла амнезията! Ами онзи „кмет“ с аграрната физиономия колко декара паваж изнесе за по две дойче марки квадрата?! След това дългия католик с турската настилка на главната и т.н.! Пък що и „маминото“ да не ги сучи по кефа си?! кой ви ги избира, марсианците ли?! Ама едно куче като се научи да си ги яде…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.