Подтепето

разследване

20 Юли, 2018

Купчини с павета и каменни бордюри изсипани в двора на новостроящ се палат край Марково

Откъде са се взели тези хиляди каменни блокове в частен терен, пита читател на Под тепето

Къде отиват паветата на Пловдив? Този въпрос задават много граждани, а напоследък  и политици от опозицията в Пловдив. „Май паветата отиват по частни парцели на богати хора!”, пише ни наш читател, натъкнал се днес на интересна гледка преди табелата на Марково, по обходния път към пловдивския Бевърли Хилс.  Той ни сигнализира за няколко гигантски купчини с павета и гранитни бордюри, стоварени в двора на новостроящ се палат. „Ако тези павета не са купени, значи са подарени. Въпросът е кой продава или подарява паваж и дали някой ще направи проверка откъде са се взели тези каменни блокове в частен имот при положение, че би следвало да са общинска или държавна собственост”, поставя интересни въпроси читателят ни.

И е прав, разбира се. Тъй като от Община Пловдив се кълнят, че всяко едно извадено от пловдивските улици паве се води на отчет и се съхранява. От администрацията са категорични, че търговия с павета от града няма как да се случва. Не знаем как е в други общини, но вероятно и там се кълнат, че си броят и пазят паветата, тъй като са общинска собственост. Сиреч, на данъкоплатеца. Ако е така обаче, откъде са се взели тези хиляди павета на път за Марково? Въпрос, на който следва да отговорят институциите.

 • 10 Авг, 2018 | 7.62х45р
  Ама как ви е затресла амнезията! Ами онзи "кмет" с аграрната физиономия колко декара паваж изнесе за по две дойче марки квадрата?! След това дългия католик с турската настилка на главната и т.н.! Пък що и "маминото" да не ги сучи по кефа си?! кой ви ги избира, марсианците ли?! Ама едно куче като се научи да си ги яде...
 • 21 Юли, 2018 | мутроБАРОК и мутРОКОКО - стилът на 21 век
  Типичният СТИЛ на парвеню-НОВОбогаташа се казва мутРОКОКО. Четете дисертацията на проф. д-р арх. Теодор Каракольовский, АКАДЕМИК на БАНКИ (БАН Култ. Изк.) Хонорис Кауза на ЮИУ (ЮИзт.У. СТРАНДЖА-САКАР) и Главен Разбирач на Архитектура и Градоразстройство.
 • 21 Юли, 2018 | Арх
  Къщата има вид съобразен с вкуса на богатите простаци. Кой ли е архитекта?
 • 21 Юли, 2018 | aahasfer
  Разпродават и парк *Ловния остров*,а общинарите и кмета на града в миналия век са отказали на княз Фердинанд да граби общинска земя!
 • 21 Юли, 2018 | Пешо
  Най-после разкриха тайния склад на Жоро павето!!!
Още от рубриката "разследване"

Подобни новини

23 Юли, 2018

Проверяват от къде са паветата във вилата в Марково

Общината се е самосезирала от медиите

Таня Грозданова

В момента се извършва проверка за произхода на паветата, които ви показахме, снимани от наш читател, в частен имот във вилната зона на Марково. Общината е стартирала проверка по случая, сезирана от медиите. „Проучваме този сигнал в момента. Работим по него. Естествено, ако се докаже, че е така, този материал ще трябва да се върне на общината,“ това коментира кметът Иван Тотев в отговор на журналистически въпрос на Под тепето.

Кметът разясни, че по принцип договореностите на Община Пловдив с изпълнителите на всички ремонти, не само Щрабаг, са със строга отчетност за паважа. „Има договор с изпълнителите на булеварди всичко, което е негодно, да бъде изхвърляно на строителни депа. Всичко което може ...

» повече