Империята Арабаджиеви бе на мерника на властите точно преди десет години

Разследване

Бурята за хотелиерската фамилия отпреди десетилетие се повтаря, но този път май е по-сериозна

„Ветко Арабаджиев направи светски дебют за 2009-а в столицата. Туристическият бос се появи със съпругата си Маринела на първото луксозно изложение за строителство “V.I.P. Property Exhibition” в “Хилтън”. Олигархът беше видимо недоволен, когато към него бяха насочени камерите на любопитните оператори и папараци. От близо половин година Арабаджиев не се беше мяркал по светски събития, тъй като спазва нова линия на поведение. Той се старае да не се набива на очи заради слуховете, че е разработван от службите заради афери с ДДС. Въпреки старанието си, собственикът на хотел “Марица” влезе на фокус и снимката му беше разпространена светкавично из мрежата. На събитието той се срещна със столичния кмет Бойко Борисов, който откри събитието.”

Снимките в текстовете ни от преди девет години: Ролс Ройсът на Арабаджиеви пред обискирания днес офис център на "Мария Луиза"Владимир Арабаджиев в поръчковия Мерцедес Макларън, на бала на сестра си АлександраТака започва репортаж на Под тепето на 26 април, 2009-та година. Той отбелязва появата на най- големия, поне неофициално, хотелиер в страната на светско събитие в столицата. Точно преди десет години империята Арабаджиеви отново попадна в полезрението на медиите заради изтекла информация, че е взет на мерник от службите покрай няколко разбити захарни афери. Това се случва към края на управлението на Сергей Станишев.  Малко преди въпросната светска поява на Вълчо Арабажиев, известен като Ветко, на 1 април, пишем следното: „Ветко Арабаджиев заключи временно автопарка си. Бизнесменът скри супер скъпите си играчки на четири колела и в момента се предвижва с традиционни джипове Рейндж Роувър и Порше. Няма го бутиковия Мерцедес Макларън. Скрит е и Ролс Ройс Фантом кабрио, прибрано е и Бентлито. Близки до прочутия с автопарка си милионер издават, че в момента той не искал да бие на очи, след като бе взет на мушка от властите още в края на миналата година”.

Днес, Вълчо Арабаджиев и фамилията му отново са интересни на службите. Специализираната прокуратура дава пресконференции, обискира офиси, задържа хора. Преди десет години това не се случи. А това значи, че днешната ситуация за известната фамилия е по-сериозна,

 Хотелската група, свързана с Вълчо Арабаджиев, включва както градски, така и ваканционни имоти и управлява над 15 хиляди легла. Сред най- известните са последната придобивка на фамилията „Кемпински” в София, пловдивският „Марица”, хотел „Пампорово” в едноименния курорт,”Виктория Палас” в Слънчев бряг, комплекс Елените. Арабаджиеви имат общо 14 хотела по морето, в планината и в големите градове. Почти всичките му притежания обаче са собственост на офшорки, регистрирани на различни места по света.

Арабаджиеви са собственици и на пловдивския „Захарен комбинат- Кристал”, придобит навремето в съдружие с Илия Павлов.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.