Подтепето

разследване

31 Авг, 2018

Империята Арабаджиеви бе на мерника на властите точно преди десет години

Бурята за хотелиерската фамилия отпреди десетилетие се повтаря, но този път май е по-сериозна

„Ветко Арабаджиев направи светски дебют за 2009-а в столицата. Туристическият бос се появи със съпругата си Маринела на първото луксозно изложение за строителство “V.I.P. Property Exhibition” в “Хилтън”. Олигархът беше видимо недоволен, когато към него бяха насочени камерите на любопитните оператори и папараци. От близо половин година Арабаджиев не се беше мяркал по светски събития, тъй като спазва нова линия на поведение. Той се старае да не се набива на очи заради слуховете, че е разработван от службите заради афери с ДДС. Въпреки старанието си, собственикът на хотел “Марица” влезе на фокус и снимката му беше разпространена светкавично из мрежата. На събитието той се срещна със столичния кмет Бойко Борисов, който откри събитието.”

Снимките в текстовете ни от преди девет години: Ролс Ройсът на Арабаджиеви пред обискирания днес офис център на "Мария Луиза"Владимир Арабаджиев в поръчковия Мерцедес Макларън, на бала на сестра си АлександраТака започва репортаж на Под тепето на 26 април, 2009-та година. Той отбелязва появата на най- големия, поне неофициално, хотелиер в страната на светско събитие в столицата. Точно преди десет години империята Арабаджиеви отново попадна в полезрението на медиите заради изтекла информация, че е взет на мерник от службите покрай няколко разбити захарни афери. Това се случва към края на управлението на Сергей Станишев.  Малко преди въпросната светска поява на Вълчо Арабажиев, известен като Ветко, на 1 април, пишем следното: „Ветко Арабаджиев заключи временно автопарка си. Бизнесменът скри супер скъпите си играчки на четири колела и в момента се предвижва с традиционни джипове Рейндж Роувър и Порше. Няма го бутиковия Мерцедес Макларън. Скрит е и Ролс Ройс Фантом кабрио, прибрано е и Бентлито. Близки до прочутия с автопарка си милионер издават, че в момента той не искал да бие на очи, след като бе взет на мушка от властите още в края на миналата година”.

Днес, Вълчо Арабаджиев и фамилията му отново са интересни на службите. Специализираната прокуратура дава пресконференции, обискира офиси, задържа хора. Преди десет години това не се случи. А това значи, че днешната ситуация за известната фамилия е по-сериозна,

 Хотелската група, свързана с Вълчо Арабаджиев, включва както градски, така и ваканционни имоти и управлява над 15 хиляди легла. Сред най- известните са последната придобивка на фамилията „Кемпински” в София, пловдивският „Марица”, хотел „Пампорово” в едноименния курорт,”Виктория Палас” в Слънчев бряг, комплекс Елените. Арабаджиеви имат общо 14 хотела по морето, в планината и в големите градове. Почти всичките му притежания обаче са собственост на офшорки, регистрирани на различни места по света.

Арабаджиеви са собственици и на пловдивския „Захарен комбинат- Кристал”, придобит навремето в съдружие с Илия Павлов.

Няма направени коментари
Още от рубриката "разследване"

Подобни новини

11 Сеп, 2018

Вълчо Арабаджиев – младши е върнат в ареста

снимка: vesti/ Вълчо Арабаджиев на влизане в Апелативния наказателен съд

Двете счетоводителки също са с най-тежката мярка за неотклонение

Апелативният специализиран съд върна в ареста сина на Ветко и Маринела Арабаджиеви - Вълчо Арабаджиев-младши преди минути. Мярката му бе изменена от „парична гаранция в размер на 20 000 лева в "задържане под стража".

Припомняме, че Спецпрокуратурата проведе мащабната акция в хотелите на Арабаджиеви в Пловдив и столицата в края на август месец, след което излезе с обвинения  срещу организирана престъпна група за пране на пари и данъчни измами. Днес обвинението внесе нови 47 тома доказателства, благодарение на които Апелативният специализиран съд уважи протеста на мярката и прецени да върне в ареста Вълчо Арабаджиев.

На двете счетоводителки - Ромелия Кирилова и Елена Караянева, също е бе наложена най-тежката мярка за неотклонение задържане под ...

» повече
11 Сеп, 2018

Вълчо Арабаджиев – младши се яви пред Спецсъда

Внесени са 47 тома с нови доказателства по разследването срещу Арабаджиеви

Прокуратурата иска постоянен арест за сина на издирваната фамилия

Снимка: Ладислав Цветков / btv

Прокуратурата иска постоянен арест за сина на хотелиерската фамилия Арабаджиеви, който беше задържан след зрелищна спецакция в хотелите „Маринела” в София и „Марица” в Пловдив, в края на миналия месец.

Припомняме, че след изтичане на прокурорското постановлени на засекретено заседание съдът пусна 21-годишния младеж под парична гаранция от 20 хил. лв. Тогава към наказателна отговорност бяха привлечени шест лица, пет от тях за участие в организирана престъпна група, а самият Вълчо Арабаджиев е с обвинение за пране на пари.

Арабаджиев - младши се е явил в специализирания съд днес на заседение по мярката му за неотклонение, в което спецпрокуратурата иска той ...

» повече
03 Сеп, 2018

Зам.- главният прокурор заяви, че сем. Арабаджиеви се укриват

 Съдът пусна Вълчо Младши под парична гаранция от 20 000 лева

"Към момента на провеждането на действията по разследването сем. Арабаджиеви са се намирали във Франция, сега не мога да кажа къде са. Предприети са всякакви възможни действия за издирването им. Обявени са за издирване както от Интерпол, така и с европейска заповед за арест. Така че не са на почивка, а се укриват!" Това заяви зам.-главният прокурор и ръководител на специализираната прокуратура Иван Гешев пред "Нова телевизия" днес.

Той уточни че фамилията е разработвана от месеци. По думите му, предвид намерените доказателства периодът, който обхваща разследването, ще бъде разширен.

"Едно от намерените неща е екселска таблица от 2008 г. до момента, в която в табличен вид са описани ...

» повече
01 Сеп, 2018

Ветко и Маринела Арабаджиеви са с европейска заповед за арест

Синът им Вълчо е с обвинение за данъчни престъпления и пране на пари

В хода на процесуално-следствените действия са иззети суми от 10 млн. лв, за които искали през нощта машини от БНБ да ги броят

Шестима от задържаните 10 са с обвинения

Заместник-главният прокурор Иван Гешев и заместник-ръководителят на Специализираната прокуратура Кирил Пейчинов представиха подробности за досъдебното производство за данъчни престъпления и пране на пари на брифинг в столицата.

При акцията на прокуратурата в петък в хотелите на Ветко Арабаджиев "Маринела" в София и "Марица" в Пловдив са открити и иззети милиони левове и евро. "В хода на претърсванията бяха намерени огромни суми пари, говорим за над 10 млн. лева кеш. Излизат пари от куфари, кутии, сейфове, касетки в ...

» повече
01 Сеп, 2018

От „Виктория груп“ потърдиха, че Вълчо Арабаджиев – младши е арестуван

Снимка: Ерген на годината 2016

Дружеството разпространи официална позиция за акцията на Спецпрокуратурата

От централата на "Виктория груп" днес бе разпространено официално съобщение до медиите, от което става ясно, че неопотвърдената информация за ареста на Вълчо Арабаджиев-младши* е истина.

В становището на холдинга се изразява позиция по повод действията на прокуратурата в хотелите на веригата. Вижте целия текст без редакторска намеса:

„Обръщаме се към средствата за масова информация, с оглед случващото се от вчерашния ден в хотелите „Марица“ в гр.Пловдив и „Маринела“ в гр. София - част от хотелиерска група „Виктория груп“. Във връзка с ареста на г-н Вълчо Арабаджиев – младши като член на фамилията Арабаджиеви и свързването на неговото име с извършени данъчни престъпления считаме, че никой не може да бъде обявяван за виновен ...

» повече