Подтепето

разследване

05 Окт, 2017

127 030 лева е загубата на Колодрума за 2016-а

1330 лева на ден е струвала издръжката на залата на данъкоплатците за същия период

Вижте колко точно струва на данъкоплатеца един работен ден на залата - въпросът, на който не получихме отговор в цифри

Таня Грозданова

Колко точно струва на данъкоплатеца един работен ден на залата? – въпросът, на който не получихме отговор в чаканото девет месеца интервю със заместник-кмета по стопанска дейност на Община Пловдив Розалин Пектов на тема Многофункционална спортна зала Колодрума вече има отговор за 2016-а година.

Колко точно струва на данъкоплатеца един работен ден на залата? Според информация на Под тепето имено това бе питането, с което репортерът ни ядосал г-н Петков и в крайна сметка получи отказ за интервю. Колко точно струва на данъкоплатеца един работен ден на залата не било работа на зам.-кмета да изчислява. Съгласни сме с това, въпреки че знаем, че го може.

Колко точно струва на данъкоплатеца един работен ден на залата? Не се разбра и от отговорите на новия директор на Колодрума г-жа Галина Китена, които получихме по електронната поща. Припомняме какво каза тя по темата:       

„Изчисление за това колко струва на данъкоплатеца един работен ден на залата следва да бъде базирано не само върху реалните разходи за издръжка, от които са приспаднати приходите, но и от ползите и косвените ефекти от съществуването на залата. Организацията и провеждането на местно, регионално, национално или международно културно или спортно събитие допринася за увеличение на преките и косвените приходи в града, а те от своя страна влияят както на икономическия, така и на културния и спортен живот на съгражданите ни.“

В дебелите учебници по счетоводство и бюджетиране формулата на г-жа Китена не съществува. Освен това само с цитираните от нея цифри за приходи и разходи през приключилата финансова 2016 г. отговорът на задачата се намира за няколко секунди.

„За 2016-а разходите за издръжка на ОП „Многофункционална спортна зала“ са в размер на 335 358 лв. – в това число за заплати и осигуровки на персонала, вода, горива и енергия, застраховки, данъци и такси, а приходите – 208 335 лв.“

Ето:  разходи 335 358 лв. / на  252 работни дни за периода = 1330.78571429 лв. или  приблизително 1330, 79 лв струва един работен ден на залата.

Много лесно се смята и финансовия резултат за годината: разходи 335 358 лв. - приходите – 208 335 лв. = - 127 023 лева е загубата на дружеството за 2016-а г.

Тук е мястото да отбележим, че надали някой се е надявал ОП-то да завърши изтеклата година с положителен финансов резултат. Всички знаем, че ще чакаме още дълго многомилионната инвестиция да се изплати.  

Нито е сложно, нито е трудоемко тази елементарна сметка да се покаже на обществото на Пловдив, което не спира да задава въпроси. Само че трябва някои да застане и да говори без страх пред медиите и хората, и да обяснява на разбираем език.

Какъв е проблемът?!  

 • 25 Окт, 2017 | САМО 127 бона?!? ЛЪЖАТ!!!
  Ако такива са "официалните" цифрички бас държа, че строга ревизия / аудит ще разкрие поне ТРИ пъти повече батак ...
 • 20 Окт, 2017 | злодейско злословие
  Такива злодейски злословия спъват прогреса на Пловдив, доло!
 • 06 Окт, 2017 | Plamenp59
  Много притеснителни хора сте.Не го мислете това ,че сме на загуба.Ето и г-жа Галина Китена е казала ,че нещата не са толкова черни.Ще оправим приходната част.Като лепнем по една двайсетачка на паркомясто и всичко си идва на място.И бюджета ще оправим ,и за гушкане ще остане.Само се успокойте бре хора.Всяко нещо по реда си.
 • 06 Окт, 2017 | Мафията в Пловдив
  Да не запалят и на Танчето колата хсахс
 • 06 Окт, 2017 | поощрявайте разследваща журналистика
  Сплашването на "неудобни" журналисти задаващи съществени за гражданството въпроси и настояващи за ИСТИННИ ОТГОВОРИ в Пловдив е стара традиция (Дърева се махна не случайно от ... "Комсомолска Искра"). ПАЗЕТЕ СИ ТАНЯта!
Още от рубриката "разследване"

Подобни новини

17 Окт, 2017

Търси се директор на Колодрума

Свободна мениджърска позиция обяви Община Пловдив. Търси се нов директор за Многофункционална спортна зала, придобила популярност като Колодрума. Обявата е качена на сайта на общината и е залепена на информационното табло в Партийния дом, видя репортер на Под тепето.

Конкурсът за Директорът на ОП „Многофункционална спортна зала“ – гр. Пловдив е назначен със заповед на кмета от 13 октомври, а документи могат да се подават до края на месеца.

Ето и задълженията накратко на издирвания мениджър:  организира и ръководи цялостната дейност на предприятието, анализира, планира и отговаря за осъществяването на административно-управленската и финансова дейност в рамките на определените му пълномощия и го представлява. Новият директор трябва да е магистър по икономика, администрация, финанси или право, да има 5 години стаж, от ...

» повече
31 Авг, 2017

Колодрума е единствената от трите големи зали в България без голям рекламодател

„Една от първите и най-важни задачи е да бъде намерен генерален спонсор за залата“ 

Тази задача стои вече две години при двама управители

Мениджърът на залата сравнява нагласите на пловдивчани с тези на парижани към Айфеловата кула

     Уважаеми читатели на Под тепето,

Вашето и нашето търпение, упоритост и търсене на истината по пътя към най-дълго организираното интервю в 17-годишната комуникация с община Пловдив на нашия репортер Таня Грозданова, вече е удовлетворено до някаква степен. По-долу ви представяме „интервю“ със сегашния директор на ОП „Многофункционална спортна зала“ Галина Китена, което получихме по електронната поща в навечерието на двегодишнината на Колодрума и деня на откриването на първата частна такава зала в Града на тепетата.      

Припомняме, че търсенето на отговорите продължи близо 8 ...

» повече
20 Юни, 2017

На 4 юли ще стане ясно какво се случва в Колодрума

Под тепето внесе официално Заявление за достъп до обществена информация

След 5 месеца отлагане и отказ за интервю по темата за Многофункционална спортна зала от Община Пловдив са длъжни да отговорят до 14 дни по закон

Нито отвореното писмо, нито 5-месечните кандърми и дипломатически преговори доведоха до отговори от страна на ресорния земестник – кмет Розалин Петков на писмено предоставените въпроси, относно Многофункционална спортна зала „Колодрума. Поради тази причина репортер на Под тепето входира официално в понеделник – 19 юни в деловодството на Община Пловдив заявление за достъп до обществена информация с вх.№17 ДОИ28. От приложените снимки става ясно, че срокът за приключването му изтича на 3 юли 2017-а година в 23:45:36 часа. 

Припомняме, че след близо 4-месеца уговаряне ...

» повече
08 Юни, 2017

Отворено писмо до г-н Розалин Петков, зам.-кмет „Общинска икономика, здравеопазване, екология и управление на отпадъците”

 от Таня Грозданова, репортер на Под тепето

      Уважаеми, г-н Петков,

Не сме на работа, за да си се радваме, а да я вършим. Вярвам, че всеки на вашата позиция е наясно с тази житейска, политическа, бизнес и човешка истина. Позволявам си да го напомня, защото след разговора ни на 10 май това не пролича. И само с тази реплика ще подмина казаното от Вас, че не се радвате да видите журналист, който си върши работата, и ще го отдам на чувството ви за хумор, което уважавам.  

Всеки на Вашата отговорна позиция има право да откаже да говори пред медиите по теми, които:

застрашават националната сигурност,

не са от неговата компетентност,

не се чувства подготвен по тях,

има забрана от по-висшестоящ ...

» повече
08 Юни, 2017

Под тепето получи отказ на информация за Колодрума

След над 4 месеца чакане на отговор по писмено зададени въпроси, ресорният заместник-кмет Розалин Петков отказа да даде интервю по темата

Пред двама свидетели от администрацията той заяви на репортера ни, че няма да има такава среща

Таня Грозданова

Както ви информирахме още на 20 април по повод смяната на директора на Многофункционална спортна зала Колодрума, през февруари 2017-а година репортер на Под тепето поиска интервю с тогавашния, а вече бивш мениджър на залата Йорданка Трендафилова. Тя каза, че трябва да има разрешение от общината, затова се свързахме с PR-а на Община Пловдив г-жа Веселина Стоянова. Оказа се, че Трендафилова отсъства и не може да отговори на въпросите ни. Още тогава от Община Пловдив помолиха да изпратим въпросите в писмен ...

» повече