39 – годишна девица съди поет, обидил я на „мома“

Под обстрел

Пловдивският съд- арена на драматичен сюжет след скандал в литературен клуб

Девствената Албена ХинковаМилена Стоянова и Николай СлавовАко си спомняте холивудската комедия от преди няколко години 40-годишен девственик, то ще се изненадате, че днес Пловдивският съд стана арена на подобен сюжет, но далеч по-драматичен. Или поне такъв е за 39-годишната Албена Хинкова. Жената съди Николай Славов, с който заедно членуват в литературен клуб Младост. Хинкова, която е докторант на БАН посещава често сбирките, където е и Николай Славов. Именно едно обръщение на Славов към Хинкова става повод тя толкова да се засегне, че се стига чак до съдебната зала. Кажи бе, моме! Макар, че ти не си мома, но това няма значение! Тези думи Хинкова приема изключително тежко. Тя призовава Славов в съда, където тя размахва нагледно медицинско, с което удостоверява, че е пълна девица. С това доказателство тя иска от обидилия я мъж 3000 лева за нанесени морални щети.
В съдебната зала днес, Николай Славов бе придружен от друга тяхна колежка от клуба Милена Стоянова. Тя бе изключително колоритна, облечена в народна носия. Така се облякох, защото госпожа Хинкова призова съвременната жена да е като Гергана на Славейков, обяснява ексцентричния си вид Стоянова. Тези дрехи са били на баба ми и ми отне почти ден и половина, за да се облека в тях, но успях, а и поне ми топлят, допълва дошлата за подкрепа на Славов.
Кръвно засегнатата ХинковаАдвокатката на Албена Хинкова сякаш бе напълно излишна поне в началото, тъй като докторантката от БАН се бранеше яростно, като разказваше как колегата й от литературния клуб се държал абсолютно провокативно към нея и на последващите сбирки на поетите, а тя от своя страна му напомнила, че скоро ще има заседание. Тогава той се обърна, посочи една кукла на Мики Маус и каза: На него ли говориш?, продължава разказа си Хинкова. Тя с горчивина сподели и за друг случай, който я е засегнал, когато съвсем наскоро се засекли и Славов демонстративно си обърнал главата на другата страна, което явно никак не й се понравило.
През цялото време съдията правеше и невъзможното, за да убеди Албена Хинкова, да приеме извинението на поета, което той бе готов да й даде и да не се налага по-нататъшно гледане на казуса. Червените линии вече са преминати, господин съдия и аз няма как да простя, бе краткият й коментар. Има и други цветове, уважаема госпожо, допълни съдията, но и това не промени решението на кръвно обидената дама.
С тегоба в гласа тя заяви, че ако прости, няма да може да застане на гроба на майка си.
Делото продължи да се гледа при закрити врати, заради интимни подробности, които могат да бъдат разкрити.

 

Споделете ни във:

Подобни статии

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.