Подтепето

ПОД НОЖА

12 Окт, 2017

Властта разпродала общински терени колкото 30 футболни игрища за 6 години

Разделили сме се със 75 564 кв. м. имоти от началото на този мандат

Общински терени колкото 30 футболни игрища са разпродадени в последните 6 години. Тази сметка направи в местния парламент днес лидерът на Съюз за Пловдив Дани Каназирева. Тя призова да бъдат прекратени сделките с общинско имущество и вместо да продава, администрацията да започне да придобива собственост. Групата на „Съюз за Пловдив” не подкрепи поредното предложение на общинската администрация за продажба на имот. Става въпрос за терен с площ от 3350 кв. м. „Днес продават над 3 хил. кв. м. Утре ще продадат още повече. От началото на тази мандат вече са предложени за продажба 75 564 кв. м. имоти. По време на предишния мандат продадоха 147 982 кв.м. За да си го представят всички пловдивчани – тази управа разпродаде терени с големината на над 30 футболни игрища“, обясни Дани Каназирева.

„Съюз за Пловдив“ не приема обясненията на общинската управа, че разпродажбата е необходима заради недостатъчни приходи в бюджета. Общината събира едни от най-високите данъци и такси от пловдивчани, а оживлението в строителството още повече увеличава приходите. Истинската причина е, че Пловдив от години се управлява като чужд град. През цялото време на това управление Пловдив е придобил само един имот – общината купи бар „Калигула“, който щеше да бъде преустроен в художествена галерия. Галерия няма, но има нови и нови продажби“, продължи лидерът на „Съюз за Пловдив“.

Дани Каназирева посочи три проблема от масовото разпродаване на терени – общината не може да провежда жилищна политика, няма къде да построи нови паркинги и не разполага с терени за нови обществени сгради и културни центрове.

Какво се случи на сесията днес четете по-късно.

Няма направени коментари
Още от рубриката "ПОД НОЖА"

Подобни новини