Веселина Сариева в отговор на Тотев: Срам ме е!

Под ножа

Ще предложа на кмета да се извини публично на всички граждани, които дръзват да изкажат мнението си, заяви организаторът на НОЩ/Пловдив

Вместо да се „моля за милост”, бих спряла за няколко години културната програма на фондация „Отворени Изкуства“, коментира Сариева след изявлението на градоначалника

Веска Сариева сега  е наша приятелка. Господ да я поживи и да пали свещи да не прекратим Културната програма на Общината, че не знам какво ще прави тогава. По този интересен начин кметът Иван Тотев коментира обществените реакции, свързани с неяснотите около ремонта на улица „Отец Паисий”.  Изявлението на градоначалника, съвсем естествено, стигна до организатор на знаковия фестивал НОЩ/ Пловдив Веселина Сариева. Събитието е част от културния календар на Пловдив от години.

Тя отговори бързо на Иван Тотев с публикация във фейсбук профила си. Публикуваме го с нейно разрешение и без редакторски намеси:   

Ужасно унизително е да четеш фамилиарни нападки и професионални заплахи от кмета на Пловдив, град за който над 13 години си давал толкова време, идеи и енергия, лобирал си локално и международно, създавал си идейни общности в името на това този град да се развива културно и да е достойно модерно европейско място за живеене.
И то нападки само защото един път си изказал личната си позиция във Фейсбук, като живущ и работещ на ул. „Отец Паисий“, на една централна историческа градска улица, която беше затворена за двумесечен ремонт без да бъдат предупредени живущите и обитателите. Ремонт, който дори се оказва, че не е съгласуван коректно с дирекция „Паметници на Културата“ към Министерство на Културата. Апелът за улица „Отец Паисий“ защити в последствие и министърът на културата, а кметът на Пловдив реши да се подиграе с мен и да ме заплаши професионално със следните думи: „Веска Сариева е наша приятелка. Господ да я поживи и да пали свещи да не прекратим културната програма на Общината, че не знам какво ще прави тогава”. Тези думи ги прочетох в няколко медии днес и вече не се съмнявам, че са били изказани.

Срам ме е като европейски гражданин, че това може да се случи в една демократична страна, която дори в момента е председател на съвета на ЕС. Няма да махна с ръка този път или да преглътна унижението и ще предложа на кмета да се извини публично на всички граждани, които дръзват да изкажат мнението си. А вместо да се „моля за милост”, бих спряла за няколко години културната програма на фондация „Отворени Изкуства“, която е насочена към Пловдив и заедно с моя прекрасен екип да дадем енергията и идеите си за други проекти. Ако познавахте дейността ми г-н Тотев, щяхте да знаете, че има какво да правя.

Споделете ни във:

24 thoughts on “Веселина Сариева в отговор на Тотев: Срам ме е!

  1. Нищо искрено, истинско не намираме, само преструвки, изкуственост и позьорство около акад. проф. д-р Веса С., агент на извратения американски спекулантин от унгаро-цигански произход Дьорд Шорош – завзела приватизирания Отец с вертепа й Кунст-Нахрихтен-Чорба. Доброволците и без нея ще се изкефят да си отворят НОЩТА, няма особена философия, само перченето й. Хвала!

  2. Тези от „избрания народ“ все се оправят, не се оставят да пропаднат. То това им е АРТ-а на тях. Не ги мислете.
    Казал е – значи е имало защо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.