Подтепето

ПОД НОЖА

10 Май, 2018

Тотев размаха пръст на Савина Петкова

Кметът предупреди, че ГЕРБ може да свали доверието си от председателя на местния парламент

Кметът Иван Тотев отправи остра критика към председателя на Общинския съвет Савина Петкова от трибуната на местния парламент днес. И дори заяви в прав текст, че ГЕРБ може да оттегли доверието си към нея. Поводът за размахания пръст от страна на градоначалника бяха няколко реплики на Петкова по време на дебата за стадион „Христо Ботев” днес, в които съветник №1 говори за „партията майка”, за „леви и десни” и как всъщност дясното не било дясно, а лявото не било ляво.

Ако продължавам да чувам тук, че няма ляво и дясно и всички сме в кюпа, ще свалим доверието си от председателя на общинския съвет. Пловдив не се управлява от неиндентифицирани обекти. ГЕРБ е дясна партия и прави десни политики, подчерта дебело градоначалникът.

Думите му идват само ден, след като избраната от десни гласоподаватели като кандидат за общински съветник от листата на „Реформаторски блок” Савина Петкова участва в церемонията на върха на Бунарджика, с която БСП и пловдивските русофили честваха Деня на победата. Петкова положи цветя на паметника на Альоша, рамо до рамо с Георги Гергов и руският посланик Анатолий Макаров, а над главата и се вееха знамена на Съветския съюз и сепаратистите в Източна Украйна.

  • 13 Май, 2018 | Plovdiv
    Много да не маха... И пръст даже... 2019 идва... И някой ще си ходи... Мислете за Пловдив и хората които живеят в него... А не за собствените си интереси и преяли стомаси...
Още от рубриката "ПОД НОЖА"

Подобни новини

14 Май, 2018

Тотев: Савина Петкова е добър председател на ОбС, балансира, работи добре с всички групи, има и експертни качества

Освен че имаш лични експертни качества, трябва да имаш и политически, които да кореспондират с управлението, подчерта градоначалникът 

Кметът на града коментира на редовния си брифинг днес изказването си, с което скастри председателя на Общински съвет на последната сесия на местния парламент. Припомняме, че от трибуната Иван Тотев заяви в прав текст, че ГЕРБ може да оттегли доверието си от Савина Петкова. Поводът за размахания пръст от страна на градоначалника бяха няколко реплики по време на дебата за стадион „Христо Ботев”, в които съветник №1 говори за „партията майка”, за „леви и десни” и как всъщност дясното не било дясно, а лявото не било ляво.

Тотев категорично заяви, че няма конфликт със Савина Петкова. "Аз си го казах - за мен ...

» повече