Подтепето

ПОД НОЖА

16 Май, 2018

Табло на спирка в Кючука се вижда само от отсрещния тротоар

Спирка 380: Който има очи да види

Това е спирка № 380 в квартал Кючук Париж в пловдивския район „Южен“. Намира се на един от входовете за красивия парк „Бели брези“.

Няма да коментираме, че задните колони на навеса са забити в пръста и плочките липсват, а както е известно, те трябва да бъдат поставени от общината не от концесионера. Това бе подробно обяснявано стотици пъти от общинската управа, докато спирките се поставяха из града.

Опитайте се да видите какво пише на информационното табло. Няма начин защото то е скрито на 85 % зад навеса. Единственото място, от където може да го прочетете и то не на цял екран е отсрещния тротоар.

  • 17 Май, 2018 | drexter
    Опитайте се да ми ето с детска количка покрай информационната табела. И за сам човек пеша, това е предизвикателство. Плочките които, така и не бяха положени седяха обтегнати зад спирката повече от година,преди някой да си ги положи в двора. Обедна спирка използвана даже откраднат едни пари без дори да се напъва демонични клетки преди да се монтира.
  • 16 Май, 2018 | табели район Южен
    Таблото на спирката на район Южен също не се вижда, тъй като го закрива павилионът на Лафка. Би трябвало да е на по високо ниво....
Още от рубриката "ПОД НОЖА"

Подобни новини

02 Фев, 2018

Спирка „Папараци” вече се казва „Малка раннохристиянска базилика“

Актуализираха имената на автобусните спирки в Пловдив

Автобусни спирки в Пловдив вече ще носят имената на Малката и Голямата Базилики след дългоочакваното осъвременяване на наименованията от списъка на автобусната мрежа в града. От ОП „Организация и контрол на транспорта“   актуализираха спирките по линиите на масовия вътрешноградски транспорт, като „Папараци” вече ще се казва „Малка раннохристиянска базилика“. 

„С развитието на градската инфраструктура през последните няколко години маршрутите на някои от автобусните линии се промениха и удължиха. Бяха разкрити нови значими обекти, свързани с културно-историческото наследство, които дадоха по-съдържателни от досегашните имена на част от спирките – „Папараци“ вече се казва „Малка раннохристиянска базилика“, има спирки „Голяма раннохристиянска базилика“, „Квартал Капана, Стария град“, коментира директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ инж ...

» повече
16 Май, 2017

Най - после има голяма спирка на Тунела – Север (СНИМКИ)

Първият заслон по индивидуален проект е факт

След близо две години чакане пътниците, използващи градски транспорт, ще имат къде да се скрият при пек, студ, дъжд и вятър, когато чакат автобус на западната страна на бул. „Цар Борис III Обединител“.

Огромните метални пана изчезнаха и зад тях се появи първият от големите заслони по индивидуален проект в рамките на концесията на автобусните спирки в Града под тепетата.

Припомняме, че старата спирка изчезна преди близо две години, а през есента на миналата започна поставяне на нова, обаче монтажистите се натъкнаха на изненада. От фирмата концесионер се натъкнаха на подземните гаражи на блока отзад. Оказа се че те не са отразени в кадастъра. Така се стигна до нов проект и съгласуването му ...

» повече
18 Ноев, 2016

Спирка или градински кът?

Озеленено съоръжение от мрежата на Градски транспорт усмихва хората на Гладстон

Пловдив обича зеленината! Това можем да отсъдим по усмивките на хората, които чакат автобуса си на една необикновена спирка от градския транспорт. Тя се намира на "Гладстон" и е като оазис в градската среда. Озелененото съоръжение на островчето срещу Дома на културата се откроява ярко на фона на фучащите наоколо автомобили. И, очаквано, радва всеки, който я види. 

Всъщност, My forest е рекламна акция. И в същото време е инициати, имаща за цел да разчупи градското пространство, да вмъкне малко позитивизъм и добър пример в ежедневието, да трансформира напълно едно иначе скучен готов модул от мрежата на Градския транспорт. 

Тя е не само свежа, не само радва окото и ...

» повече