Столипиновци си изхвърлиха боклуците в краката на седем швейцарски посланици

Под ножа

Разсипаха битовата си смет директно на улицата, веднага след като фадрома разчисти купчина с отпадъци

Само по делегации ли ще чистите? Къде са ни контейнерите, питаха ромите

Жителите на Столипиново организираха боклукчийска акция пред седем посланици на Швейцария днес. Дипломатите дойдоха в махалата, за да се запознаят на място с ромската интеграция и се сблъскаха челно с хигиенните навици  на жителите на най-големия ромски квартал. Мъж изхвърли битовата си смет буквално в краката на посланиците на Швейцария в България, Албания, Косово, Сърбия, Македония, Румъния и швейцарския представител в борда на Ромския образователен фонд. Той изпразни кофата си директно на улицата, на метър от оградата на детска градина „Лилия”. Сметта се разпиля на мястото, от което само пет минути по-рано фандрома изрина цяла купчина с боклуци. За отрицателно време обаче нерегламентираното сметище отново започна да се пълни и набъбва.

Фадромата разчисти нерегламентираното сметище преди идването на посланиците...... а две минути по-късно се появи първата смет„Само по делегации ли ще чистите? Къде са ни контейнерите?”, попита човекът с празната кофа домакините швейцарската делегация. И заяви, че въпросната купчина смет, която по рано бе изрината от фандрома, седи край оградата на детската градина с месеци. Швейцарските гости приеха случилото се с тъжна усмивка и влязоха в детската градина, за да се запознаят с резултатите от проекта за интеграцията на роми от квартала, който Швейцария съфинансира.Къде са ни контейнерите, попита мъжът, който изхвърли боклука си на улицата, в краката на посланиците

Споделете ни във:

1 коментар

  1. Живеем в кв. „Изгрев“ и смея да твърдя, че контейнери не липсват в Столипиново. Липсват възпитание и желание за чистота. Иначе постоняно мият и перат пред къщите си (дали тази вода се плаща, не е много ясно), но на 2 метра около контейнерите е пълно с боклук, а те стоят празни! Общината и държавата е крайно време да вземат мерки и гетата да се премахнат, иначе няма да я има интеграцията, за която крадат милиони!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.