Подтепето

ПОД НОЖА

13 Окт, 2017

Скоро въвеждат общи правила за целия Тютюнев град

На финал е разработването на концепцията за ключовата градска зона

По нея работи голямо столично архитектурно студио

Всички публични пространства в района ще бъдат павирани по примера на пешеходните зони в Капана

Общи правила за целия Тютюнев град, ведно с улиците, които го ограждат, ще бъдат въведени съвсем скоро. На финал е разработването на единна концепция за ключовата градска зона, по която вече повече от два месеца действат редица специалисти от голямо столично архитектурно студио. До реализирането на тези общи правила се стигна след голяма среща в Министерството на културата на всички преки участници в бъдещите процеси в района около тютюневите складове- Община Пловдив, НИНКН и частните собственици на сградите там.

Кои улици там трябва да станат пешеходни е въпрос на местен дебат. Това тепърва ще се решава. Сигурно е едно- настилката ще бъде паваж. Изискването на всички страни в процеса- и на общината, и на НИНКН, а и на частните собственици, е павиране на 100 %. Тротоарите ще бъдат направени като тези в Капана. Там примерът е прекрасен и трябва да бъде като запазена марка на Пловдив, каза днес кметът Иван Тотев.

Паветата, които се вадят от „Васил Априлов” по време на ремонта на булеварда, ще бъдат пренасочени именно към Тютюневия град. С тях ще се работи и по тротоарната настилка в карето между Цар-Симеоновата градина и „Гладстон”. Ремонтите там започват другата седмица, като всички тротоари ще бъдат изцяло павирани.

  • 13 Окт, 2017 | realist
    Naj-nakraja da se chue neshto polozhitelno i konstruktivno okolo izmachenata istorija na tozi unikalen rajon v grada. Znachi kato rabotim zaedno, NJAMA NEVAZMOZHNI NESHTA!!!
Още от рубриката "ПОД НОЖА"

Подобни новини

28 Ноев, 2017

Учредено е Сдружение на собствениците в Тютюневия град

Организацията е финансирала заснемане и макетиране на зоната  

Таня Грозданова

Собствениците на обекти в Тютюневото градче се включват активно в съживяването на зоната, като част от тях са учредили свое сдружение. Организацията съвместно с Общината и фондация „Пловдив 2019“ работи за целта. Това стана ясно от представяне на напредъка по проекта Пловдив – Европейска столица на културата през 2019-а година, който кметът и председател на УС на Фондацията направи днес на „Есенен колоквиум за дигитална сигурност и култура, културно-историческо наследство и дигитализация в Пловдив“. Форумът се провежда в х-л „Империал“, организиран е съвместно с женската структура на ГЕРБ и фондация "Конрад Аденауер".

Тотев припомни, че през лятото на тази година на работна среща с министъра на културата Боил Банов е взето ...

» повече