Подтепето

ПОД НОЖА

09 Авг, 2018

Русалките в Капана преживяха само няколко дни

Премахнати са след устна договорка с администрацията

Соня Попова

Мистичните морски същества, които придаваха допълнителен колорит на улица „Куртевич“ в квартала Капана, изчезнаха.

Къщата на ъгъла с ул. „Кожухарска“, която бе украсена от новия наемател с изрисувани русалки от мъжки и женски пол, вече не притежава картините. Докато съкварталците умуваха харесват или не творбите на Гомез, те бяха заличени.

На паната под прозорците на втория етажа, които  допреди дни участваха в спора „с горнища на бански или не да са русалките“, сега има бяла боя, предизвикваща по-скоро асоциации с чаршафи.  

Оказва се, че след като съобщихме на света за съществуването им, те са премахнати след устна договорка с администрацията, което значи, че най-вероятно не са били съгласувани.

Източник: Kapana.bg

Няма направени коментари
Още от рубриката "ПОД НОЖА"

Подобни новини

06 Авг, 2018

Украсиха фасадата на бъдещо заведение в Капана с мъжки и женски русалки

Искат горнища на банските за по-нежните същества

Соня Попова

Част от улица „Куртевич“ в Квартала на творческите индустрии вече е по-шарена. Къщата на ъгъла с ул. „Кожухарска“ се изпъстри с ярки цветове и внесе испанска аутдор естетика в разнообразния архитектурен ансамбъл.

От съседните имоти се радват на кипящото оживление и ремонтните дейности, а и с нетърпение очакват иначе тихата паважна отсечка да се оживи. Говорят, че там ще се настани заведение за бургери на две нива.

По-артистичните се радват на появилите се по фасада картини, за които се твърди че са дело на артиста Гомез – наемател на помещенията. Точно под прозорците на втория етаж са изрисувани сцени, наподобяващи морска или по-скоро „моряшка митология“ - с митични мъжки и женски същества като ...

» повече
28 Юли, 2016

Русалия дарява мозайка на Димитър Киров за площад с неговото име

Кръстиха пространството пред храм „Св. Никола” в Стария град на маестрото

Площад „Димитър Киров”. Така вече се казва малкото калдъръмено пространство пред стария храм „Св. Никола” в Стария град. Решението за това дойде днес от общинския съвет, а от утре новата градска локация вече може да се сдобие и с табели. Вестта зарадва музата на големия художник- Русалия Кирова, която ще дари огромна мозайка на Ди Киро, която да бъде експонирана на площадчето с негово име, та да й се радват пловдивчани и гостите на града. Говори се още, че министърът на културата Вежди Рашидов пък щял да извае скулптура на приятеля си, за да бъде монтирана пак там, на открито, в любимия на маестрото приживе Стар град.

» повече