Ръководството на АМТИИ стартира кризисен ПР

Под ножа

Академичният съвет подписа декларация, с която осъжда опитите за вмешателство в автономията на ВУЗ-а, докато върви голяма проверка от МОН

Проблемите в Академията са много. А взирането само в един е като отвличане на вниманието от другите съществени въпроси, на които ръководството дължи отговори

Иво Дернев

Ръководството на АМТИИ стартира кризисен ПР в седмицата, в която в Академията стартира голяма проверка на инспектори от Министерството на образованието и науката относно всички сигнали, продиктувани от спорни решения на ръководството и вътрешни конфликти. Пресаташето на ВУЗ-а разпространи до медиите днес декларация на Академичния съвет на АМТИИ от 11 април, която осъжда вмешателство от страна на Съюза на българските музикални и танцови дейци- СБМТД в академичната автономия на ВУЗ-а. Тя е в отговор на декларацията на СБМТД до просветния министър, с която от Съюза реагираха остро срещу стартиралите процедури по дисциплинарни наказания на неудобните на ръководството професори Юлиан Куюмджиев и Албена Михова.

Ето какво пише пиарът на АМТИИ до медиите: „Академичният съвет на Академията се противопоставя решително срещу анонимна декларация на Съюза на българските музикални и танцови дейци, изпратена без подпис и печат от името на председателството на Съюза до различни институции и медии. В нея публично, но незаконно и против собствения си устав Съюзът на българските музикални и танцови дейци си позволява да коментира работата на върховния колективен орган на академично самоуправление на АМТИИ-Общото събрание на Академията, като изнася неверни факти и обстоятелства за работата му.

От 36-те присъствали членове на Академичния съвет на АМТИИ декларацията бе подкрепена и подписана собственоръчно от 34 професори, доценти, представители на Студентския съвет и администрацията. Подкрепа на декларацията изразиха председателят на Общото събрание на АМТИИ, ректорът, зам.-ректорите и деканите  на всички факултети в Академията.

Единствените, гласували против посегателството върху автономията на АМТИИ, бяха проф. д-р Юлиян Куюмджиев и проф. д-р Полина Куюмджиева”

Кризисният ПР с декларацията на Академичния съвет е крещящ знак за огромното напрежение в АМТИИ. Напрежение, което няма да стихне с един документ, пратен до медиите. Който членовете на Академичния съвет са подписали в ситуация, в която техни колеги са заплашени с дисциплинарни наказания, само защото търсят отговори на въпросите си и имат различно мнение от това, на ректора и обкръжението му. Всъщност, проблемите в Академията са много. А взирането само в един е като отвличане на вниманието от другите съществени въпроси, на които ръководството дължи отговори. Отговори, които то категорично отказва да даде.

 

Споделете ни във:

6 коментара

  1. Защо незададете неудобни въпроси ,на Тотев, за хотел Империал,за бизнес центъра до хотела , за някой и друг европроект ??
    О ,защо ли защото сте със заведени в центъра на капана!!!! Как е уредено???

  2. А дали заместник-кмета Стефан Стоянов , не е знаел ,че Пловдив 2019 ще заложи именно на капана ,като печеливш коз за европейска столица на културата и хоп „Котка и Мишка“вече е там???

  3. Опааа, някой май се е напил в АМТИИ, за да пише неандерталски, без да обиждам неандерталците! Защо се напивате бе другари от Академията- от притеснение или по навик?

  4. Егати килийната „академия“ с 34 взаимно ръкоположени професорЯ дето даже нямат идея, че Аврамов НЕ Е ОСНОВАТЕЛ, а световноизвестният фолклорист Асен ДИАМАНДИЕВ от легендарното пловдивско Музикално. Скубаческа фабрика за полуграмотни безработници. Съсипаха Жълтото от НЕКАДЪРНОСТ, пък после разпродават „хонориси“. И не се сещат да отворят официалния централен ВХОД към архитектурата откъм Св. Богородица

  5. А каква е Албена Михова, сигурно се има предвид Албена Димова???
    Би било добре тази декларация да се качи да я видим всички и кои имена стоят там?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.