Подтепето

ПОД НОЖА

13 Мар, 2018

Президентът от Пловдив: Посрещнах патриарх Кирил като духовен водач, а той избра да си тръгне като политик

Румен Радев свиква Национален съвет за сигурност заради продажбата на ЧЕЗ

Посрещнах Негово светейшество патриарх Кирил като духовен водач, а той избра да си тръгне като политик. Така президентът Румен Радев коментира скандала с назидателното поведение на висшия руски духовник в президентството. Държавният глава е в Пловдив, на посещение в 68-а бригада „Специални сили“. Той уточни, че записът, изтекъл от Руската православна църква, не дава пълна информация за неговата среща с Кирил. От видеото били орязани думите на президента, дошли в отговор на казаното от руския патриарх.

В Пловдив Румен Радев съобщи още, че не е получавал никакви сведения от службите по повод продажбата на ЧЕЗ и възнамерява да свика Национален съвет за сигурност по казуса.

Очаквайте подробности!

Няма направени коментари
Още от рубриката "ПОД НОЖА"

Подобни новини

13 Мар, 2018

Румен Радев: Нашата благодарност към Русия не е за сметка на нашето достойнство

Президентът определи скандала с патриарх Кирил като политическа режисура

Посрещнахме Негово Светейшество патриарх Кирил като духовен глава, а той  избра да си тръгне като политик. Но аз съм не само президент, аз съм християнин. Затова не вярвам, че неговата цел е да сее разкол между нашите народи. Остава въпросът обаче кой се опита да похити общия празник за нашето Освобождение? Кой експлоатира кризата в нашите отношения?, попита президентът Румен Радев в Пловдив днес, по време на посещението си в 68-а бригада „Специални сили“.

Твърдо мога да кажа, че нашата признателност към Русия е тази на свободни хора, които помнят и уважават своята история. Нашата благодарност не е за сметка на нашето достойнство. И тази позиция много ясно и по категоричен ...

» повече
12 Мар, 2018

Президентът Румен Радев идва в Пловдив

Върховият главнокомандващ на въоръжените сили ще посети 68-а бригада „Специални сили“

На 13 март 2018 г. президентът и Върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев ще посети 68-а бригада „Специални сили“, съобщиха от прессекретариата на Президенството. В 10.20 часа президентът ще пристигне в район № 2 на 68-а бригада „Специални сили“ – Пловдив, ул. „Ген. Радко Димитриев“ № 2.

Президентът Радев ще бъде посрещнат с военен ритуал и ще приеме строя на почетния караул, след което на полигона по въздушно-десантна подготовка ще наблюдава демонстрация на способности от формирования на бригадата.

» повече