Потвърдено официално: Твърдо „НЕ” на мегаломанския проект на инж. Димитър Георгиев за Понеделник пазара

Под ножа

Министерството на културата е отказало да съгласува идеята за великанска сграда върху безценната археология под Трихълмието

Собственикът на „Роза импекс” инж. Димитър Георгиев е получил твърдо „НЕ” на намеренията си да издигне мегаломански билдинг върху безценната археология на Понеделник пазара. Проектът на бизнесмена и почетен гражданин бе рестартиран миналата година, както Под тепето нееднократно алармира. Министерството на културата категорично е отказало да съгласува идеята на почетния консул на Украйна да издигне грандоманска постройка върху имота, купен от банка след необслужен от Община Пловдив кредит . Новината за отказа за съгласуване потвърди днес зам.-министърът на културата Амелия Гешева. Тя допълни, че вече има дело в съда относно решението на ведомството.

Припомняме, че инж. Димитър Георгиев рестартира през лятото на миналата година идеята си да строи върху археологията на Понеделник пазара. Първоначалният проект за хотел на 7 етажа с търговска част е бил изменен, но обемите на застрояването вместо да намаляват, са се увеличили.

Споделете ни във:

3 коментара

  1. Дано и не му дадат! Второ Марково тепе мол съвсем да се задръвсти центъра от коли, бетон, а и да се натрапи в контраст с всичко наоколо.

  2. И слава Богу! Едно, че е безобразие да се омаскари археологията с някакъв хотел, друго, че се обезобразява градския пейзаж с Трихълмието, но и натоварването върху и без това убийствения трафик по булеварда ще доведе до тотално задръстване. Пред тунела ще се появи светофар, колите ще престояват вътре и хората ще припадат от отровите. Къде го Гърневски, който заложи музея за един опукан кредит?

  3. Спас Гърневски, който днес заема позицията на девица ги нодроби тези каши.Той трябва да отговаря пред пловдивчани днес. Тази безценна археология, превърната в жабарник и змиярник трябва да се казва ДУПКАТА НА СПАС. А този проект просто не трябва да се осъществява. Почетните граждани и консули от село Бабек трябва да знаят, че Пловдив е един единствен.Друг няма.Гражданската съвест да не спи,защото тази археология може да последва тютюневия град.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.