Подтепето

ПОД НОЖА

26 Юни, 2018

Полицията няма притеснения, че беглецът Петър Петров е опасен

Избягалият от ареста 26-годишен мъж бил задържан за наркотици и друг път

Старши комисар Атанас Илков: Назначил съм дисциплинарна проверка. Ако тя установи нередности, ще бъда безкомпромисен с цялото ръководство на районното управление

За да се стигне до този инцидент значи има допуснати нарушения, смята директорът на пловдивската полиция

Като неприятен инцидент определи бягството на 26-годишния Петър Петров от ареста на Трето районно управление на МВР директорът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков. Той даде извънреден брифинг по повод поредния криминално проявен беглец на територията на страната. Петров е от Монтана, но от няколко години се е установил в Пловдив, очевидно за да развива незаконна дейност. Бил е задържан вчера при полицейска акция срещу наркоразпространението, като у него е бил открит хероин. При разпит на  задържания в Трето районно той заявил, че има остра физиологическа нужда и трябва да посети тоалетната. За да скочи от прозореца на нужника, който се намирал на втория етаж. До този момент е в неизвестност.

„Назначил съм дисциплинарна проверка по изясняване на обстановката. Прекратих отпуската на началника на Трето районно Никола Симов. Ако проверката установи нередности в работата със задържани в районното, ще бъда безкомпромисен с цялото ръководство”, подчерта дебело старши комисар Илков. „За да се стигне до този инцидент значи има допуснати нарушения”, допълни той и отново заяви, че ще бъде безкомпромисен към цялото ръководство на Трето районно.

Петър Петров е криминално проявен. Това не е първият му арест в Пловдив. Предният път отново е бил задържан за разпространение на наркотици. „Не се притесняваме, че беглецът е опасен. Целият ресурс, с който разполагаме, е ангажиран с откриването на лицето”, успокои гражданите директорът на пловдивската полиция.

 

Няма направени коментари
Още от рубриката "ПОД НОЖА"

Подобни новини

29 Юни, 2018

Беглецът Петър Петров крие лицето си в съда

Доведоха го окован за краката и ръцете

Пловдивският окръжен съд гледа искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Петър Петров, арестантът, който избяга през прозореца на тоалетната на Трето районно в Кършияка преди три дни, а по-късно се предаде в прокуратурата и бе задържан за срок от 72 часа.

Беглецът бе доведен в залата под засилена съдебна охрана и окован с вериги на краката и белезници на ръцете, свързани с колан. Въпреки ограничаващите го пранги, Петър скри лицето си от камерите и фотоапаратите в съдебната зала.  

Майката на Петров се яви в съда в Пловдив и иска да му бъде защитник.

Срещу 25-годишния мъж е повдигнато обвинение  за държане, без надлежно разрешително, с цел ...

» повече