Общината се отървава и от Докторската къща

Под ножа

Емблематичната сграда на „Велико Търново” е сред многото паметници на културата, включени в раздела  за продажба в „Програма за управление на общински имоти 2018“

Дългогодишните обитатели на архитектурното бижу  научиха от Под тепето, че администрацията вади свръх апетитния имот на тезгяха

Община Пловдив възнамерява да се отърве от собствеността си в емблематичната Докторската къща, научи Под тепето. Архитектурното бижу на улица „Велико Търново” е вторият паметник на културата, включен в раздела за продажба в „Програма за управление на общински имоти 2018“, с който ще ви запознаем в детайл. Стартирахме поредицата си с Къщата с кулата на ъгъла на улиците „Лейди Странгфорд“ и „Антим I“ в подножието на Сахат тепе, която администрацията слага на тезгяха. Продължаваме с Докторската къща- едно от най-апетитните блюда от богатото меню със знакови имоти, които кметството ще води на тезгяха.

Прекрасната сграда до Цар-Симеоновата градина се ползва от регионалните звена на Българския лекарски съюз и Българския зъболекарски съюз. Двете районни колегии развиват дейността си в общинската собственост от много години. От БЛС нееднократно са заявявали интерес пред администрацията да закупят Докторската къща, за да я развиват като професионално-образователен център. Те разбраха от Под тепето, че дългогодишният им дом ще бъде обявен за продажба от общината и останаха неприятно изненадани. Същото се случи и с Къщата с кулата- наемателят в общинската собственост там научи от нас, че имотът се подготвя за продан.

Къщата е строена от евреи преди около век. Всичко за старата и новата история на сградата, подробности около интересите, свързани с нея и намеренията на общината четете в поредица на Под тепето скоро.  

Споделете ни във:

4 коментара

  1. Докторите и особено зъболекарите да не се правят на ощипани. Последните събират по 150 лева членски внос. Само в Пловдив има около 1000 зъболекари. В България са около 8000 и се увеличават напрекъснато. Ако харчеха разумно подарените пари, досега да са си построили 2 къщи.

  2. Правилно решение. За какво са й на общината тези имоти? Дават се под наем за някакви минимални суми, а сградите се рушат. Продавай.

  3. Така се връщат заеми за пейки, градинки и огромни суми за градски магистрали. Това им е в плана – безброй общински имоти ще продадат за пет булеварда. Радвайте им се.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.