Подтепето

ПОД НОЖА

24 Фев, 2018

Новите улици до мола в Смирненски приличат на път през полето

Най-зеленият квартал на Пловдив е окалян от строеж

Има ли глобени за това ежедневно замърсяване на квартала, питат хората там

Читатели на Под тепето ни писаха за пореден път относно мизерята, в която живеят, заради мръсотията, разнасяна от строителни камиони в квартала около мол Пловдив. Снимките са направени на 22.02.2018 г. в 15:30 часа. Състоянието на улиците е фрапиращо и жителите на Смирненски не могат да ни повдигнат отново въпроси, който ги гнетят месеци наред.

Ежедневно от новия строеж до МОЛ-а калта от камионите се разнася из целия квартал чак до Гребната база, сигнализират хората от квартала. Ако минете по ул. „Владивосток“ и бул. „Свобода“ ще видите ужасяващи кални наслоявания по пътното платно все едно сме в Африка, разказват те.

„Въпреки че тези дни вали това въобще не може да скрие следите от бездействието на институциите. Иначе това се случа в "най-зеления" квартал на Пловдив - каква наглост и от страна на строителя и от страна на контролните органи. Това ли са новите мерки на общината за справяне с мръсния въздух, както се тръби по медиите напоследък?

Искам да попитам две простички неща през вашата трибуна:

1. Има ли глобени за това ежедневно замърсяване на квартала?

2. Кога най-накрая ще престане тази порочна практика и улиците ще бъдат почистени от калта?“ – така завършва писмото си Тихомир Попадийски.

Въпросите му ще останат без отговори до първите дни на новата работна седмица, защото всички знаем кога „отварят“ контролните органи и институциите.

  • 26 Фев, 2018 | пловдивско паве
    Tази кал ще стане на пепел когато изсъхне.Тогава ще си я издишаме под формата на финни прахови частици. И моля да не ме занимавате с глупости че виждате ли на, някакви си "бизнеси" и кметове щели да решават проблема със замърсеният въздух. В случая е абсолютно ясно,че не се спазват елементарни изисквания за "здраве и безопастност" на строителният обекта. Ясно е,че нито една институция която в конкретния случай може да упражни контрол не го прави
  • 24 Фев, 2018 | Не че нещо ..ама...
    Ами читателя не е ли разбрал че кучетата си лаят, а кервана си върви ли върви? Язък, че кмета ни ходи в ЮЕсЕй..... сигур и там така копат...щом не реагира.....Но като гледам на кой са камионите... едва ли нещо ще се случи...
  • 24 Фев, 2018 | асфалтаджийската МАФИЯ
    Като междуселски шосета между царевиците от Наше Село към Ваше ще станат (цивилизованите досега) улици на Града в резултат от масово окрадените павета от мафията асфалтаджии/ автобусаджии/велосипедаджии които нахлуват с едни тежки машинарии бракувани на запад. Майната вече има къде да КОЛОДРУМИ. Останахме без тротоари, пък със скоростни писти да не смееш да припариш
Още от рубриката "ПОД НОЖА"

Подобни новини