Новите улици до мола в Смирненски приличат на път през полето

Под ножа

Най-зеленият квартал на Пловдив е окалян от строеж

Има ли глобени за това ежедневно замърсяване на квартала, питат хората там

Читатели на Под тепето ни писаха за пореден път относно мизерята, в която живеят, заради мръсотията, разнасяна от строителни камиони в квартала около мол Пловдив. Снимките са направени на 22.02.2018 г. в 15:30 часа. Състоянието на улиците е фрапиращо и жителите на Смирненски не могат да ни повдигнат отново въпроси, който ги гнетят месеци наред.

Ежедневно от новия строеж до МОЛ-а калта от камионите се разнася из целия квартал чак до Гребната база, сигнализират хората от квартала. Ако минете по ул. „Владивосток“ и бул. „Свобода“ ще видите ужасяващи кални наслоявания по пътното платно все едно сме в Африка, разказват те.

„Въпреки че тези дни вали това въобще не може да скрие следите от бездействието на институциите. Иначе това се случа в "най-зеления" квартал на Пловдив – каква наглост и от страна на строителя и от страна на контролните органи. Това ли са новите мерки на общината за справяне с мръсния въздух, както се тръби по медиите напоследък?

Искам да попитам две простички неща през вашата трибуна:

1. Има ли глобени за това ежедневно замърсяване на квартала?

2. Кога най-накрая ще престане тази порочна практика и улиците ще бъдат почистени от калта?“ – така завършва писмото си Тихомир Попадийски.

Въпросите му ще останат без отговори до първите дни на новата работна седмица, защото всички знаем кога „отварят“ контролните органи и институциите.

Споделете ни във:

3 коментара

  1. Като междуселски шосета между царевиците от Наше Село към Ваше ще станат (цивилизованите досега) улици на Града в резултат от масово окрадените павета от мафията асфалтаджии/ автобусаджии/велосипедаджии които нахлуват с едни тежки машинарии бракувани на запад. Майната вече има къде да КОЛОДРУМИ. Останахме без тротоари, пък със скоростни писти да не смееш да припариш

  2. Ами читателя не е ли разбрал че кучетата си лаят, а кервана си върви ли върви? Язък, че кмета ни ходи в ЮЕсЕй….. сигур и там така копат…щом не реагира…..Но като гледам на кой са камионите… едва ли нещо ще се случи…

  3. Tази кал ще стане на пепел когато изсъхне.Тогава ще си я издишаме под формата на финни прахови частици. И моля да не ме занимавате с глупости че виждате ли на, някакви си „бизнеси“ и кметове щели да решават проблема със замърсеният въздух. В случая е абсолютно ясно,че не се спазват елементарни изисквания за „здраве и безопастност“ на строителният обекта. Ясно е,че нито една институция която в конкретния случай може да упражни контрол не го прави

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.