Подтепето

ПОД НОЖА

28 Ноев, 2017

Никакви багери не дойдоха за магазините зад Пощата

 

Общината разгради обекта и го остави със свободен достъп за скитници и мародери

Таня Грозданова

Освен, че обелиха част от покривната конструкция, направиха дупки на пода тавана и стените, работниците, които трябваше да премахнат преместваемите съоръжения зад Пощата на площад „Централен“, не направиха нищо по събарянето на помещенията.

Няколко дни след акцията собствеността на реститутите е със счупени прозорци, откачени врати, пробит покрив и оставена на природните стихии за доразрушаване.

Липсва врата на тоалетната, изчезнала е и тази на магазина за сувенири. Вратата на оптиката, която преди беше заключена, сега зее отворена и вътре се валят счупени стъкла. Складът на помещението за палачинки е отворен, рафтовете от стените са съборени, а на пода се въргаля телевизор, черпак и ценоразписи.

Иначе загражденията май са оставени за маскировка, че обекта се охранява. А ако някой ден все пак дойде багера, има монтирана химическа тоалетна за човека, който ще работи с него ... Така де, няма да ползва тази с разбитата врата, я.

Припомняме, че акцията по премахването започна на 24 ноември. Тогава зам.-кметът Димитър Кацарски, който лично наблюдаваше процеса, заяви, че след разкриване на конструкцията ще се прецени каква техника е нужна за премахването на обекта и се очаква багерът да дойде следобед. Няколко часа по-късно, след като медиите напуснаха площада, работата замря. ч

Едно от определенията, които администрацията ползваше като аргумент за премахването на частните магазини, бе че са "грозни" и неподобават за лице на Европейска столица на културата.

Да търсим ли епитети за сегашната сътворена картина?!

  • 29 Ноев, 2017 | Таня Грозданова = САМОСТОЯТЕЛНА!
    Доста време вече в смотан сайт ПодАльошата се забелязва и ОТКРОЯВА името на журналистката ТАНЯ ГРОЗДАНОВА която за разлика от другите г-ци на Иво третира и разследва и докладва въпроси НАД ДРЕБНОТЕМИЕТО на крафт-бира-тиквеник-капана. Време й е вече да застане самостоятелно -или в рамката на свястна страница като РЕДУТА.БГ на Тони Филипов, д-р (до ония двете Л. Русева и В. Седларска от СливЯн; или СЕГА / ГЛАСОВЕ)- за да се реализира максимално
Още от рубриката "ПОД НОЖА"

Подобни новини

06 Фев, 2018

Собствениците на част от площад Централен си го оградиха (СНИМКИ)

Сградата бе съборена по време на висящо дело, оспорващо заповедта за премахване на магазините зад Пощата

От Общинска собственост не знаели нищо по въпроса

Оградата събира любопитни погледи от минувачите

Спорният имот зад Централна поща на площада осъмна ограден преди ден, а от днес на ажурната метална ограда има монтирани табелки с надписи „Частен имот“, видя репортер на Под тепето.  

По традиция, не можахме да се свържем с ресорния зам.-кмет Димитър Кацарски, но успяхме да се чуем с неговата заместничка Мирослава Сугарева. Тя коментира, че не е запозната със случая и ще провери за какво става дума, минавайки от там.

„Възможно е да е ограден. С мен никой не се е свързвал. Сега ще проверя,“ коментира Сугарева.

Свързахме се ...

» повече
24 Ноев, 2017

Собственци зад оградата на магазините до Пощата

Последните търговци изнасят стока, докато работници разрушават покрива над тях (ГАЛЕРИЯ)

Само двама от притежателите на земята са на мястото. Те се опитаха да се барикадират зад оградата и снимат събарянето с камера

Двоен аршин – общината плаща милиони евро на дружество за Източния форум и се саморазправя с дребни собственици за част от Западния, коментираха засегнатите

Таня Грозданова

Минути преди обявения начален час на изпълнение на заповедта на кмета на Община Пловдив Иван Тотев за събаряне на временните преместваеми съоръжения на терена зад Централна поща наетите работници за акцията провериха дали електричеството и водоподаването към обектите са прекъснати. Точно в 10 часа започнаха същинската работа с поставяне на заграждения.

От десетките собственици на терена на мястото бяха само двама – Цоньо ...

» повече