Подтепето

ПОД НОЖА

10 Юли, 2018

Немска фирма е разработила софтуер, оптимизиращ организацията на движението в града още преди 9 години

Платени са близо 30 000 лева, но той няма да се ползва от Общината

Същата система работи във Варна

Сдружението с нестопанска цел „Бизнесът за Пловдив“ излезе с позиция относно действията на Община Пловдив, касаещи  разработен от немска фирма програмен продукт  за оптимизация и организация на движението в града. От организацията са внесли питане в администрацията на 22.05.2018 г. във връзка с разработен през 2009 г. от немската фирма “PTV – Карлсруе” програмен продукт, оптимизиращ организацията на движението в града. Сдружението пожела уточнения по следните конкретни въпроси:

Изясняване размера на платените средства за разработка и доставка на програмния продукт;

Разполага ли Община Пловдив с нужните специалисти за работа със софтуера;

Ще се използва ли този продукт при разработката на новия Генерален план за организация на движението в Пловдив;

От отговора на Община Пловдив става ясно, че похарчените средства от общинския бюджет за програмния продукт са в размер на 28,642 лева /без ДДС/ и той няма да се използва при разработката на новия Генерален план за организация на движението в Пловдив. Остава отворен въпросът защо са похарчени тези средства от общинския бюджет и как натовареният трафик в града ни ще бъде облекчен в интерес на гражданите и гостите на град Пловдив?

Същият програмен продукт е внедрен успешно във Варна и със сигурност би улеснил движението и в Пловдив.

СНЦ "Бизнесът за Пловдив" смята, че има очевидна липса на приемственост в общинското ръководство и предвид натоварения автомобилен трафик в Пловдив бездействието на Общината в този конкретен случай е в ущърб на данъкоплатците и на обществото. СНЦ "Бизнесът за Пловдив" настоява Община Пловдив да прояви ясна ангажираност и експедитивност по отношение на изпитани в световен мащаб програми за опитимизиране на градското движение.

  • 18 Юли, 2018 | жител на Пловдив
    Липсата на управленски капацитет в Община Пловдив е очевидна, липсата на интелигентност и прозорливост на кмета - също.
  • 11 Юли, 2018 | Ххх
    В София при наличието на много по голям трафик не съм видял такива огромни тапи, каквито има в Пловдив.
Още от рубриката "ПОД НОЖА"

Подобни новини

10 Сеп, 2018

Второ питане на Бизнесът за Пловдив по отношение на транспортната инфраструктура на града остава без отговор от Общината

Липсата на отговор е доказателство за липсата на приемственост в управлението, смятат от Сдружението

Сдружението с нестопанска цел, в което влизат най-големите фирми от града и региона „Бизнесът за Пловдив“ разпространи  своя позиция относно състоянието на транспортната инфраструктура в града. От нея става ясно, че от администрацията не дават отговори на поставените въпроси, което според бизнесмените е „липса на приемственост в управлението“.  

„На 22-ри май 2018-та година СНЦ „Бизнесът за Пловдив“ входира в Община Пловдив писмо относно извършено през 2009-та година задълбочено обследване на състоянието на част от транспортната инфраструктура на град Пловдив, в резултат на което е изготвен доклад с описание състоянието, необходимостта от ремонти, както и остойностяване на същите. Обследването е извършено от френската фирма „Vectra“, а целта ...

» повече