Подтепето

ПОД НОЖА

16 Фев, 2018

Кукленци успяха – няма да има крематориум в градчето

Инвеститорът входирал в общината отказ от проекта

След повече от година жителите на Куклен успяха да се преборят с фирмата, която искаше да изгради крематориум в градчето. Днес стана ясно,че инвеститорите са входирали в кметството заявление за отказ от проекта.  

Припомняме, че намерението за изграждане на инсинератор за човешки тленни останки на територията на Община Куклен предизвика бурна обществена реакция. Хората инициираха подписка, събрала недоволството на повече от 2 хиляди души. Протестираха и получиха подкрепа от Пловдивската митрополия.

За решението за отказ от осъществяване на проекта се разбра след среща между представителите на фирмата с Пловдивския митрополит Николай, кмета на общината Куклен Мария Белчева и областния управител на Пловдив Здравко Димитров.

Няма направени коментари
Още от рубриката "ПОД НОЖА"

Подобни новини

15 Май, 2018

Жителите на пет пловдивски села въстават срещу каменните кариери на Калояновите възвишения

Концесионерът иска да разшири находището с над 50 декара

Граждански протест на жителите на пет села край Пловдив ще блокира път в Белащица срещу разширяване на каменната кариера край населеното място, разбра Под тепето.

Инициативният и организационен комитети, избрани на общоселско събрание в Белащица, оранизират мирен граждански протест и канят жителите и кметовете на селата Белащица, Брани поле, Брестник, Марково и Гълъбово да вземат активно участие срещу внесеното инвестиционно намерение от „Холсим кариерни материали Пловдив“ АД за разширяване площадката за добив на строителни материали – мрамори за трошен камък в източната част на т.нар. „Калоянови възвишения“ от находище „Белащица“ с още 50, 534 дка.

Хората смятат, че нова концесия в региона за още 25 години ще нанесе катастрофални последствия за ...

» повече
28 Фев, 2017

Николай Пловдивски подкрепи кукленци срещу крематориума

Митрополитът се появи на обществено обсъждане и скъса писмо на инвеститора

Изгарянето на човешки тела е въведено в Европа от нацистите, каза духовникът

Пловдивският митрополит Николай се появи изненадващо на обявеното за днес обществено обсъждане по повод протестите на жителите на Община Куклен срещу изграждането на крематориум на тяхна територия. Владиката се появи неочаквано и  хората го посрещнаха на крака. Той стана активна част от казуса, тъй като манастирът "Козма и Дамян" се намира само на няколко километра от Куклен.

В мига, в който главата на най-голямата епархия у нас влетя в общината, представител на инвеститорите показваше позицията на някаква "Истинна Православна Църква", която изразява подкрепа за строежа на съоръжението. Дядо Николай сграбчи писмото и го скъса. "Ние да не ...

» повече