Край на шумните цигански сватби на улицата

Под ножа

Валери Симеонов обяснява на благодарни жители на Шекера как ще спре шума от циганските сватби

 

Мерките ще разтресат държавата, заяви Валери Симеонов в Шекера

Вицето нарече кмета на „Северен“ Кърк Дъглас

Таня Грозданова

Държавата ще се разтресе от новите мерки, с които ще бъде сложен край на циганските сватби на открито. Това обяви пред инициативен комитет от жители на Шекер махала в Пловдив вицепремиерът Валери Симеонов. Той дойде да инспектира ремонта на приемната на Трето районно управление на ОД на МВР, която ще възстанови работата си след 5-годишно прекъсване в квартала.

„Нов закон за шума ще сложи край на тези шумни оргии, от които страда не само Пловдив, а и цяла България. Проектът сега се завършва със съгласуване на няколко  ведомства и юристи от няколко министерства. Искаме да го завършим и тогава ще го видите представен за обществено обсъждане,“ поясни пред репортер на Под тепето Симеонов.  

Очаква се законопроектът да влезе за разглеждане след Нова година в Парламента.

Вицето нарече районния кмет Ральо Ралев  „Кърк Дъглас на Северен“, тъй като той бил виновен полицейската приемна да бъде възстановена. Ралев се смя от сърце на сравнението и разведе Валери Симеонов да огледа ремонтните дейности.

Припомняме, че на това място до 2015-а функционираше приемна на III-то РУП, която бе затворена след анализ на МВР. По време на инспекцията днес се видя, че след пускането на кепенците вътре още стои компютър на полицията, столове, мебели, кутия за жалби и пепелници.

Ремонтът се осъществява с 35 000 лева отпуснати от Община Пловдив, изгражда се допълнителна тоалетна за служителите. Тротоарът отпред ще бъде поправен, а наоколо ще се направят 15 места за паркиране. Предвижда се дейностите да приключат до месец.

На инспекцията присъстваха още старши комисар Атанас Илков – Директор на ОД на МВР –Пловдив и главен инспектор Никола Симов, началник на ІІІ-то РУ „Полиция” при ОД на МВР –Пловдив.

 

Споделете ни във:

5 thoughts on “Край на шумните цигански сватби на улицата

  1. Нема лошо. Дано да оправят и прилежащата територия около Приемната… Че на снимките изглежда супер зле!

  2. „Очаква се законопроектът да влезе за разглеждане след Нова година в Парламента.“
    Ще бъде разгледан след следващото десетилетие, а приет в необозримото светло бъдеще……

    А това МВР, дали ще следи за реди и контрабанда на „Руския пазар“ както се знае битака ? Или за него ще трябва отделна ‘приемна’.

  3. Какво като има някакво офисче? Те циганите пред вратата на КАТ си продават цигари, пожарогасител, аптечки. Циганетата пушат и просят във двора на КАТ що за Полиция разрешава пред очите им да се върти контрабанда и експлоатация на деца? ре!

  4. Мангасарето взима стотинките и ги носи на пияния мангал отпред и всичко това си остава като нещо нормално аз питам в тая държава закони има ли? А какъвто и да е контрол? Защо полицията което е най-голяма по брой от глава на населението във Европа (само в Северна

  5. Корея има повече полицаи на гражданин) не работи и защо нашите данъци им отиват в джобовете ,защо плащаме на хора за да бездействат, въртят контрабанда ,корупция и не правим нищо! До кога държваните служители ще работят за себе си ,а не за гражданите??? И заплатите ще им увеличаваме ,а някои хора си мислят ,че някоя партия ще ги оправи е оправят ни ама отзад крадът ни ,а ние им вдигаме заплатите защото го правят добре

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.