Подтепето

ПОД НОЖА

07 Авг, 2017

Конфискуваха уредба и тонколони на джамбуре в Арман махала

снимка: архив от последната акция по събаряне на незаконни къщи в Арман махала през м.април 2017

Ромите празнували годеж на улицата с DJ

Екип на III-то Районно управление на полицията се е отзовал на сигнал за нарушаване на обществения ред снощи в Арман махала. При проверката униформените се натъкнали на шумен купон за ромски годеж, който се провеждал на улица в квартала. Специално нает DJ с уредба и големи тонколони се грижел за семейното тържество и за това съседите наоколо да не могат да почиват.

Техниката е била иззета и джамбурето прекратено. Историята разказа днес кметът на Северен Ральо Ралев, който вчера имаше специална среща  с вицепремиера Валери Симеонов за подобни проблеми в Шекер махала.

Ралев изказа специална благодарност на шефа и екипа на III РУП за бързата реакция при снощния сигнал.    

  • 07 Авг, 2017 | От Пловдив
    Браво на ръководството на Трето РПУ!!! Сега очаквам да направят същото и шефовете на Четвърто РПУ- циганите тук размахват разрешение от районния кмет Стаменови ТРИ дни около Аджисана не се живееше от маанета и кючеци...
  • 07 Авг, 2017 | LYUBEN
    Първата адекватна реакция на полицията в Пловдив. Шокиран съм - да не би най-накрая да са започнали да си вършат работата или заради страх от новия шеф на МВР-Пловдив?!?!
Още от рубриката "ПОД НОЖА"

Подобни новини

18 Апр, 2018

Още две незаконни къщи в Армана паднаха

От общо 26-те установени вече 2/3 са съборени

След поредната акция срещу незаконно строителство, проведена днес в ромската Арман махала, още две незаконни жилищни сгради бяха съборени.  

Днес със съдействието на полицията и комуналните дружества са премахнати една едноетажна и двуетажна сгради, които са изградени на терени общинската собственост, без каквито и да е строителни документи и книжа, разказа кметът на район „Северен“ Ральо Ралев. 

От общо констатираните 26 незаконни къщи, с предприетите действия от днес, изпълнените заповеди са вече 2/3 от издадените. Ралев декларира, че ще бъде безкомпромисен по този проблем: „Ще продължаваме с премахването на незаконното строителство!“    

Той благодари на служителите на III-то РУ на МВР-Пловдив за проявения професионализъм при изпълнението на служебните им задължения, както ...

» повече
12 Окт, 2017

Багерите пак влязоха в Армана

Местните кълнат кмета на Северен

В акцията участваха социалните служби и полицията

Две незаконни къщи на по два ката, строени без никакви документи на общинска земя, в пловдивската етническа Арман махала захапаха багерите на „Май груп“ тази сутрин.

Пушилката от разрушаването не бе толкова голяма, колкото пушилката, която вдигаха мургавите обитателки на квартала. Десетки клетви отнесе районният кмет на „Северен“ Ральо Ралев, а докато крещяха срещу него жестоки и неразбираеми фрази от сорта на „Удар да те утрепе!“ и „На пепел да станеш!“, местните опитаха да блокират багера на наетата строителна фирма.

На мястото бяха униформени от III-то Районно управление на полицията при ОД на МВР –Пловдив, които трудно удържаха обитателите на нередовните постройки, решени да прибегнат до саморазправа.       

Кметът ...

» повече